Αυγά με σπαράγγια. Γκουρμέ απλότητα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά (ανά άτομο)</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 αυγό χήνας ή 2 αυγά κότας εξαιρετικής ποιότητας</span></p>
<p><span style="font-size: small;">4-5 πράσινα σπαράγγια που κόβετε τις κάτω άκρες τους</span></p>
<p><span style="font-size: small;">30 ml. ελαιόλαδο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">1. Σε μεσαία φωτιά, βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και περιμένετε να κάψει. Ρίχνετε μέσα τα σπαράγγια και τα αφήνετε για 2 λεπτά απ’ τη μια πλευρά να πάρουν χρώμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Γυρνάτε τα σπαράγγια απ’ την άλλη πλευρά και προσθέτετε τα αυγά. Γέρνετε λίγο το τηγάνι να πέσει λίγο καυτό λάδι στη πάνω επιφάνεια του ασπραδιού ώστε να το βοηθήσει να μαγειρευτεί γρήγορα, προκειμένου να μην γίνει σκληρή κρούστα από κάτω.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3. Γέρνετε κάθε τόσο το τηγάνι και με ένα κουτάλι παίρνετε καυτό λάδι και το ρίχνετε σε κρόκους και ασπράδι, εκεί που είναι ωμό, ακόμη ώστε να φτάσει τους 63º-64ºC που χρειάζεται κάθε αυγό, για να σπάσουν οι πρωτεΐνες του, με αποτέλεσμα να ασπρίσει το ασπράδι ενιαία στους 63ºC και στους 64ºC, η διαφανής μεμβράνη του κρόκου να πάρει ένα θαμπό άσπρο χρώμα (περίπου 4 λεπτά).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ο κρόκος τότε, θα είναι όσο παχύρρευστος πρέπει, ώστε να έχει την τέλεια γεύση και υφή στο στόμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφαιρείτε απ’ τη φωτιά και σερβίρετε με σπάτουλα προσεκτικά στο πιάτο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://caruso.gr/" target="_blank">http://caruso.gr/</a></span></p>
<div> </div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε ακόμα:</span></div>
<div>
<h1><span style="font-size: small; color: #3366ff;"><a href="https://boro.gr/165187/avga-tyligmena-se-kima-tyri-kai-frygania" target="_blank"><span style="color: #3366ff;">Αβγά τυλιγμένα σε κιμά, τυρί και φρυγανιά</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small; color: #3366ff;"><a href="https://boro.gr/145805/avga-saganaki" target="_blank"><span style="color: #3366ff;">Αβγά σαγανάκι!</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small; color: #3366ff;"><a href="https://boro.gr/109519/avga-me-spanaki-kai-manitaria-sto-foyrno" target="_blank"><span style="color: #3366ff;">Αβγά με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο</span></a></span></h1>
</div>

Σχετικά άρθρα