Ζαγορίσια κοτόπιτα

<p dir="ltr"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Για το φύλλο πίτας</span></p>
<ul>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">500 αλεύρι, Αη Γιώργης του Τσοπανίδη</span></p>
</li>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι γλυκού ξύδι</span></p>
</li>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">1/2 κρασοπότηρο λάδι</span></p>
</li>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">νερό, όσο πάρει (περίπου 200ml)</span></p>
</li>
</ul>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></p>
<ul>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">ένα κοτόπουλο</span></p>
</li>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">7-8 κρεμμύδια</span></p>
</li>
<li dir="ltr">
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">αλάτι-πιπέρι-νερό</span></p>
</li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p dir="ltr"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου πολύ καλά, τουλάχιστον 10 λεπτά στο μίξερ ή 20 λεπτά στο χέρι. Η ζύμη για φύλλο βέργας είναι έτοιμη όταν είναι λεία, γυαλιστερή, με απόλυτη συνοχή. Αλείφουμε τη ζύμη και τα χέρια μας με λάδι όσο ζυμώνουμε για να μην κολλάει. Αφήνουμε σκεπασμένη, να χαλαρώσουν οι δεσμοί της γλουτένης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε φύλλο. Τουλάχιστον μισή ώρα.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Βράζουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια κομμένα δρεπανωτά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό να τα σκεπάζει για 1 ώρα στη χύτρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Βάζω το ψαχνό σε μπολ μαζί με τα κρεμμύδια και το ζωμό. Το μίγμα είναι νερουλό.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Ανοίγουμε ένα φύλλο, το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο, το τρίβουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα να πάρει τα υγρά.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Ανοίγουμε 5-6 φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψί, αλείφοντας λάδι ανάμεσά τους.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης, γυρίζουμε τα πλαϊνά σε κόθρο. Βρέχουμε και λαδώνουμε τα γύρω φύλλα. Η πίτα είναι ξεσκέπαστη για να εξατμιστούν τα περίσσια υγρά.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.</span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">Για το ψήσιμο της πίτας, το καλύτερο ταψί είναι το χάλκινο και το επόμενο το αλουμίνιο. Τα ανοξείδωτα ταψιά δεν έχουν ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ  <a href="http://www.tastefull.gr" target="_blank">http://www.tastefull.gr</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε ακόμα: </span></p>
<p><a style="font-size: small;" href="https://boro.gr/164887/eykolh-kotopita" target="_blank"><span style="font-size: small; color: #0000ff;">Εύκολη κοτόπιτα</span></a></p>
<p><a style="font-size: small;" href="https://boro.gr/109176/ftiakste-ta-dika-sas-kotopitakia" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Φτιάξτε τα δικά σας κοτοπιτάκια</span></a></p>
<div>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/162267/tyropita-me-4-tyria-diwrofh" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τυρόπιτα με 4 τυριά</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/162267/tyropita-me-4-tyria-diwrofh" target="_blank"> </a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα