4 πράγματα που μπορεί να συμβούν από έλλειψη σεξ thumbnail
Όταν δεν κάνουμε σεξ είμαστε πιο ευάλωτοι στα μικρόβια. Τα ερωτικά παιχνίδια μπορούν να αυξήσουν τα αντισώματα σε ποσοστό 30% όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αρρωσταίνουμε τόσο συχνά. Μπορεί το σεξ να μειώσει τις ... ρυτίδες; Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα έρευνα που διεξήχθη στη Σκωτία, σε 3000 άτομα όσοι κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα είναι πολύ πιο πιθανό να δείχνουν αρκετά χρόνια νεώτεροι, ακόμα και μια δεκαετία πιο μικροί!

4 πράγματα που μπορεί να συμβούν από έλλειψη σεξ

Πολλά έχουν ειπωθεί για το τι μπορεί να συμβεί στον ανθρώπινο οργανισμό όταν δεν κά νει σεξ. Η γερμανική εφημερίδα Bild αποφάσισε να ρίξει φως στις παρενέργειες της έλλειψης ερωτικής δραστηριότητας παρουσιάζοντας απόψεις και μελέτες επιστημόνων .


- Όταν δεν κάνουμε σεξ είμαστε πιο ευάλωτοι στα μικρόβια. Τα ερωτικά παιχνίδια μπορούν να αυξήσουν τα αντισώματα σε ποσοστό 30% όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αρρωσταίνουμε τόσο συχνά.
Μπορεί το σεξ να μειώσει τις … ρυτίδες; Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα έρευνα που διεξήχθη στη Σκωτία, σε 3000 άτομα όσοι κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα είναι πολύ πιο πιθανό να δείχνουν αρκετά χρόνια νεώτεροι, ακόμα και μια δεκαετία πιο μικροί!-Άλλωστε το σεξ όπως είναι γνωστό μας προσφέρει και τη δυνατότητα να κάψουνε λίπος και να χάσουμε θερμίδες μιας και είναι μια πολύ έντονη σωματική άσκηση. Εκτός αυτού, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες στο δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της αποχής από την ερωτική πράξη βρίσκουν συμπαράσταση στο φαγητό με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους τους!-Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της έλλειψης ερωτικής επαφής είναι και αυτές αρκετές. Μια από αυτές αφορά και την αυτοπεποίθηση του ατόμου αλλά και τα επίπεδα άγχους που φαίνονται να αυξάνονται. Οι επιστήμονες εξηγούν πως με το σεξ απελευθερώνονται οι ορμόνες που προκαλούν το αίσθημα της ευτυχίας και της ικανοποίησης. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως η έλλειψη σεξ είναι ένας παράγοντας κακής διάθεσης.Αν ανήκετε σε αυτούς που παραμελούν την ερωτική τους ζωή ξανασκεφτείτε το. Οι ευχάριστες σεξουαλικές επαφές όχι μόνο ευεργετούν τον οργανισμό μας αλλά κάνουν και καλό στο ζευγάρι ηρεμώντας τις εντάσεις και τις συγκρούσεις του. Βέβαια καλό είναι να θυμόμαστε πως το πόσο σεξ κάνει ένας άνθρωπος και με ποια συχνότητα ικανοποιείται είναι εντελώς θέμα υποκειμενικό και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όπως πολλοί επιστήμονες τονίζουν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε σεξ καταναγκαστικά, τα "πρέπει" μπορεί να λειτουργοήσουν αρνητικά στην ερωτική μας ζωή όπως και στη ζωή γενικότερα.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X