Έχω δυνατό πόνο στη μέση: δεν μπορώ να  καθίσω ή να ξαπλώσω-τι με συμβουλεύεται; thumbnail

Η ΡΙΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Η οξεία οσφυαλγία που πιθανόν έχετε - η κλινική εξέταση σε συνδυασμό με εξετάσεις θέτει τη διάγνωση - μπορεί πράγματι να σχετίζεται με κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και σπονδυλολίσθηση, όπως αναφέρετε, σε συνδυασμό με το αυξημένο βάρος και την ορθοστασία στη δουλειά σας. Εφόσον κάποιος ορθοπαιδικός αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, θα πρέπει....

Έχω δυνατό πόνο στη μέση: δεν μπορώ να καθίσω ή να ξαπλώσω-τι με συμβουλεύεται;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλημέρα σας. Ήθελα τη συμβουλή σας για ένα πόνο που με πιάνει στη μέση μου στο πλάι. Ο πόνος είναι δυνατός και δεν μου επιτρέπει να κάτσω ή να ξαπλώσω μου περνάει μόνο όταν περπατήσω για λίγη ώρα. Δεν περνάει 100% αλλά μου επιτρέπει να ξαπλώσω και υποχωρεί. Ο πόνος αυτός με έπιασε πρώτη φορά πριν περίπου 15 μέρες. Κάνω δουλειά γραφείου και κάθομαι πολλές ώρες στην ίδια θέση. Με έπιασε λοιπόν αφού καθόμουν σχεδόν 3 ώρες και κάθε φορά που κάθομαι αρκετή ώρα με πιάνει και περνάει με το περπάτημα. Εχω πρόβλημα στη μέση μου από παλιά. Κήλη και μετατοπισμενους σπονδύλους και πολλά κιλά πάνω από το φυσιολογικό. Πιστεύετε ότι ο πόνος αυτός προέρχεται από τις πολλές ώρες καθιστης στάσης; τι με συμβουλεύεται; Παρακαλώ απαντήστε μου όσο πιο άμεσα μπορείτε γιατί είμαι αρκετά αγχωμενη; Σας ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η οξεία οσφυαλγία που πιθανόν έχετε – η κλινική εξέταση σε συνδυασμό με εξετάσεις θέτει τη διάγνωση – μπορεί πράγματι να σχετίζεται με κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και σπονδυλολίσθηση, όπως αναφέρετε, σε συνδυασμό με το αυξημένο βάρος και την ορθοστασία στη δουλειά σας.


Εφόσον κάποιος ορθοπαιδικός αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση σε παράγοντες που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικοί, όπως το αυξημένο βάρος και να απευθυνθείτε μέσα από την καθοδήγηση του ορθοπαιδικού σας σε ένα φυσιοθεραπευτή ή γυμναστή ώστε να αποφύγετε ή να περιορίσετε την πιθανότητα για μελλοντικά επεισόδια οσφυαλγίας ή και ισχιαλγίας.


 


Antonios Partsinevelos
Orthopaedic Surgeon
Scientific Associate


 


1st Department of Orthopaedics
Attikon Hospital
University of Athens Medical School, Athens, Greece 

 


Private Practice
4 Ivis Street, Marousi, 15124
mobile: +30 6974 434454
tel       : +30 210 8067321
e-mail : antpartsimd@yahoo.gr
             antonios@partsinevelos.gr


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X