Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Χειρουργική / Πώς η κύστη κόκκυγος αντιμετωπίζεται, ανώδυνα και αναίμακτα
Πώς η κύστη κόκκυγος αντιμετωπίζεται, ανώδυνα και αναίμακτα  thumbnail

Πώς η κύστη κόκκυγος αντιμετωπίζεται, ανώδυνα και αναίμακτα

Η ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ "ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ" ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ


Η νέα, υπερσύγχρονη μη επεμβατική ενδοσκοπική θεραπεία με Laser διοξειδίου ή ραδιοσυχνότητες, που επιτρέπει την «εξάχνωση» της κύστης κόκκυγος, τείνει πλέον να υποκαταστήσει όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, ως θεραπεία εκλογής, με ταχεία επούλωση, ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς επιπλοκές και πραγματοποιείται με υπνοαναλγησία και σχεδόν μηδαμινό χρόνο νοσηλείας, ενώ ταχεία είναι και η επούλωση του τραύματος.


 


«Το Laser», εξηγεί ο ο Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος, μέλος της European Association of Endoscopic Surgery (EAES) και European Hernia Society (EHS) Δρ. Γιώργος Σάμπαλης, «εφαρμόζεται από τη χειρουργική μου ομάδα και αποτελείται από μία μονοχρωματική ακτίνα φωτεινής, μη βλαβερής ακτινοβολίας με απόλυτα ελεγχόμενο βάθος διείσδυσης και χωρίς τη δημιουργία εγκαύματος και θερμικής βλάβης στα γειτονικά κύτταρα».


«Συγχρόνως όμως», συνεχίζει, «θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος εφαρμόζεται όταν δεν υπάρχει φλεγμονή ή απόστημα, ενώ για την αποφυγή υποτροπών, μεγάλη είναι η σημασία της εξακρίβωσης των συριγγίων και του μεγέθους της κύστης».


Η νέα μέθοδος επιτρέπει πλέον την αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση για την ανακούφιση του ασθενή από την κύστη κόκκυγος, η οποία όπως είναι γνωστό δημιουργείται από τη διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα και προσβάλλει συχνότερα άνδρες από γυναίκες και συνηθέστερα στο διάστημα από την εφηβεία μέχρι την ηλικία των 40 χρόνων. Ο ασθενής μετά την επέμβαση μπορεί να περπατήσει, να καθήσει και επειδή ο χρόνος νοσηλείας είναι μηδαμινός, να επιστρέψει σύντομα στις καθημερινές του συνήθειες.


«Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά της πάθησης είναι ότι συνήθως παρουσιάζεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, περισσότερο συχνά σε αγόρια και θα πρέπει να δώσουν προσοχή όταν το παιδί διαμαρτυρηθεί για πόνο, δυσκολία στο κάθισμα, πυρετό και κακουχία, με την επίσκεψη στο χειρουργό να δίνει τη διάγνωση και την απαλλαγή του παιδιού από τα επώδυνα συμπτώματα», προσθέτει ο Δρ Σάμπαλης.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X