Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ιβάν Σαββίδης: Έτοιμος να αναλάβει τα χρέη του MEGA
Ιβάν Σαββίδης: Έτοιμος να αναλάβει τα χρέη του MEGA thumbnail

Ιβάν Σαββίδης: Έτοιμος να αναλάβει τα χρέη του MEGA

«Ο όμιλος, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μου, είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το MEGA» τόνισε σε δηλώσεις του, το απόγευμα, σε δημοσιογράφους, ο επιχειρηματίας και ένας εκ των μετόχων του καναλιού, Ιβάν Σαββίδης.


«Είναι ενενήντα οκτώ εκατομμύρια στις τράπεζες και άλλα εκατό εκατομμύρια σε άλλους δανειστές. Όποιοι έχουν αμφιβολία, ας μου δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω» είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:


«Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω το πρώτο ποσό, είναι 25 εκατομμύρια, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος όρος. Από αυτά τα 25 εκατ. τα 8 εκατ. πρέπει να πάνε στην καταβολή των χρεών στους εργαζόμενους, ένα μέρος των χρημάτων πρέπει να πάει για να ξεκινήσει τη δουλειά το κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να πάνε στην τράπεζα, έτσι ώστε να μειωθεί ένα μέρος του βάρους των χρεών. Και έτσι, ώστε το MEGA, το οποίο τώρα πεθαίνει και ταυτόχρονα πληρώνει 9% για την εξυπηρέτηση των δανείων. Αν θα πάτε σε οποιοδήποτε τράπεζα θα πάρετε με 4% και 5% δάνειο, πώς μπορεί το MEGA να πληρώσει 9%; Δεν μπορεί. Και υπάρχει μόνο μία λύση, με γρήγορους ρυθμούς, να μειώσουμε το βάρος».


Ο κ. Σαββίδης, σε ερωτήσεις για το ΔΟΛ, έκανε λόγο για πρόθεση «πολιτικοποίησης» της διαδικασίας από κάποιους, ενώ κατήγγειλε ότι η εταιρεία που διενεργεί τον διαγωνισμό «δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια» και την «απόλυτη μυστικότητα». Έβαλε και κατά του όρου του διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση εγγυητικής επιστολής μόνο από ελληνικές τράπεζες και την πρόβλεψη εκφοράς γνώμης από τη δεκαπενταμελή επιτροπή για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης και τόνισε: «Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά που έρχονται από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Είναι μια τρέλα. Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε αυτή την τρέλα».


«Εγώ έχω 20% του MEGA και θα προστατεύω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Και σαν μέτοχος της εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της εταιρείας» είπε ο Ιβάν Σαββίδης.


«Πολύ ευτυχής» για την συμβολή του στη λειτουργία της έδρας ποντιακών σπουδών στο ΑΠΘ, δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης


«Πολύ ευτυχής» για την συμβολή του, μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του, στη λειτουργία της έδρας ποντιακών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, προσερχόμενος στην τελετή των εγκαινίων για την ίδρυση της έδρας, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.


Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σε δηλώσεις του, χαιρέτισε τη συνεισφορά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, το οποίο υποστηρίζει την λειτουργία της νεοσυσταθείσα έδρας.


«Η έδρα είναι επώνυμη, η στήριξη η οικονομική έρχεται από ένα ίδρυμα» τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, λέγοντας ότι στη σημερινή συγκυρία είναι καλοδεχούμενη η προσφορά ιδιωτών στην υποστήριξη των σπουδών και πρόσθεσε :


«Το ΑΠΘ ιδρύει αυτή την έδρα, με την ελπίδα ότι η έρευνα, η μελέτη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού θα τεθεί σε πολύ στέρεες επιστημονικές βάσεις και η διδασκαλία επίσης για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, μέσα από το πανεπιστήμιο, μέσα από τα προγράμματα του πανεπιστημίου θα δώσει την ευκαιρία στους νέους και στις νέες της χώρας να έρθουν σε επαφή με αυτό το κομμάτι του ελληνισμού».


Πηγή: ΑΠΕ


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X