Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η πρώτη κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου: Τι είπε στην Αντιτρομοκρατική
Η πρώτη κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου: Τι είπε στην Αντιτρομοκρατική thumbnail

Η πρώτη κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου: Τι είπε στην Αντιτρομοκρατική

Την πρώτη κατάθεσή του μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, έδωσε στους αστυνομικούς ο Λουκάς Παπαδήμος. Είπε, μεταξύ άλλων: "Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά".

 

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε τη στιγμή της έκρηξης του τρομο-δέματος. 

 

Τόνισε ότι είχε τον φάκελο στον δεξιό του μηρό, ενώ διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό. Είπε ακόμα πως διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και πως όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.

 

"Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. 

 

Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα", ήταν τα λόγια του.

 

Ο φάκελος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο της κατοικίας του Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό για περίπου 24 ώρες.

 

Έφθασε την Τρίτη 23 Μαΐου στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι από την συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Την επόμενη μέρα έφθασε στο σπίτι του κ. Παπαδήμου. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την μέρα και ο εκρηκτικός φάκελος, έμεινε για περίπου 24 ώρες έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του. Ο ταχυδρομικός διανομέας τον είχε «πετάξει» εκεί μαζί με ακόμη τρεις φακέλους καθώς δεν χωρούσαν στην θυρίδα.

 

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, ο αρχιφύλακας συνοδός του κ. Παπαδήμου έφυγε από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού. Μαζί του είχε πάρει τέσσερις φακέλους, ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα XRAY της Βουλής.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X