Πώς θα καταπολεμήσεις τους φόβους σου σύμφωνα με το ζώδιο σου thumbnail

Πώς θα καταπολεμήσεις τους φόβους σου σύμφωνα με το ζώδιο σου

Όλοι έχουν κάποιο φόβο, όμως καταφέρνουν να μην επιτρέπουν σε αυτούς τους φόβους τους να επηρεάσουν τη ζωή τους. 
Ο φόβος και το άγχος πάνε χέρι-χέρι και τα θέματα που πυροδοτούν τους φόβους μας, μπορούν να οδηγήσουν εύκολα σε άγχος. Ο φόβος μπορεί να είναι μια καταστροφική δύναμη και μπορεί να μας εμποδίσει να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο. Αναπτύσσεται εύκολα, αν δεν κάνουμε τίποτα για να τον σταματήσουμε. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρουμε από πού πρέπει να ξεκινήσουμε για να ξεπεράσουμε έναν φόβο, αλλά ευτυχώς η Αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει, αφού  κάθε Ζώδιο φέρει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας και δυναμικότητας!   Η Αστρολογία λοιπόν μπορεί να μας οδηγήσει στον καλύτερο τρόπο, ώστε να αντεπεξέλθουμε στους φόβους μας και να τους αποβάλλουμε από τη ζωή μας!                 

Κριός : 
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να κατακτήσεις τον φόβο σου είναι απλό: Παραδέξου ότι έχεις ένα φόβο, έστω απροσδιόριστο!  Φημίζεσαι για το θάρρος και την ικανότητά σου, να αναλαμβάνεσαι τους κινδύνους και ίσως αισθανθείς ότι η αποδοχή του φόβου σου είναι ένα σημάδι αδυναμίας, αλλά δεν είναι. Το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδεχτείς ότι έχεις φόβο, είναι στην πραγματικότητα μια πράξη δύναμης.


Ταύρος: 
Μερικές φορές, η γνώση για να ασχοληθείς με το φόβο, είναι να βάλεις την αρνητική σου σκέψη σε θετική προοπτική. Προσπάθησε να μην εστιάσεις πάρα πολύ στο αρνητικό και άρχισε να ψάχνεις για άλλες επιλογές. Μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως κάνεις μια πολύ καλύτερη συμφωνία από ό, τι είναι απαραίτητο και ότι διαθέτεις     ό, τι χρειάζεται για να χειριστείς τον φόβο σου.


Δίδυμοι: 
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεραστεί ο φόβος, είναι να μιλήσεις γι’ αυτόν με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αρέσκεσαι να μιλάς γενικώς και έχοντας συνομιλίες που επικεντρώνονται σε σένα και τα θέματά σου, ακούγεται σαν ένας εξαιρετικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου και να δείξεις ποιος είναι το  αφεντικό.


Καρκίνος: 
Δεδομένου ότι οι Καρκίνοι αγαπούν τόσο πολύ τα σπίτια τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τείνουν να είναι αγοραφοβικοί. Σου αρέσει να μένεις ασφαλής και άνετος στο σπίτι, αλλά μπορεί να καταλήξεις πολύ εξαρτημένος από το σπίτι και την εστία και να απομονωθείς. Προκειμένου να αποφευχθεί ο φόβος σου στο να κάνεις τον κόσμο σου μικρότερο, πρέπει να κάνεις κάποια βήματα που θα σε βοηθήσουν να βγεις από τη ζώνη της άνεσής σου. Βγες στις κινηματογραφικές αίθουσες, στα καταστήματα  και σταδιακά σε μικρά ταξίδια έξω από την πόλη. Εάν αντιμετωπίσεις τους φόβους που σε φορτίζουν συναισθηματικά και σωματικά, θα αισθανθείς πιο ασφαλής και πιο άνετος σε οποιοδήποτε διαφορετικό περιβάλλον.


Λέων: Για κάποιον που μαζί με όλες τις θετικές εμφανίσεις του, έχει και μια έκδηλη  αυτοπεποίθηση, έχεις ταυτόχρονα έναν τεράστιο φόβο ότι θα υποτιμηθείς και δεν θα εκτιμηθείς. Νιώθεις τον φόβο σου, ιδιαίτερα σε εκείνες τις στιγμές που είσαι μόνος. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις λοιπόν, είναι να αναγνωρίσεις τον φόβο σου και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να τον μεταλλάξεις σε συναισθήματα ευγνωμοσύνης. Στην πραγματικότητα, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι και πολλά άλλα. Αν είσαι ευγνώμων, θα είσαι σε θέση να δεις ότι είσαι ιδιαίτερα εκτιμημένος από τους άλλους, αλλά και από τον εαυτό σου.

Παρθένος: Οι Παρθένοι πάσχουν από φόβο αποτυχίας. Για να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος, πρέπει να μάθεις να τον καταλαβαίνεις και να κάνεις ειρήνη με την αποτυχία και τα λάθη σου. Μπορείς να αφαιρέσεις το άγχος της αποτυχίας, συνειδητοποιώντας ότι όταν αποτυγχάνεις σε κάτι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Είναι στην πραγματικότητα μέρος του ταξιδιού της επιτυχίας.

Ζυγός: Όντας Ζυγός, πιθανότατα έχεις τον φόβο της μοναξιάς και δεν το γνωρίζεις, γιατί  συνεχώς περιβάλλεις τον εαυτό σου με αρκετούς ανθρώπους στον κύκλο σου!  Πρέπει να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου και πάνω όλα να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι από μόνος σου μια εξαιρετική …συντροφιά! Μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου σε μια αυταπάτη διασκέδασης, αλλά άνοιξε πόρτες και διόδους στους άλλους ανθρώπους και απλά προσπάθησε να απολαύσεις εκείνους τους χαμένους χρόνους της μοναξιάς, ιδιαίτερα όταν είσαι πραγματικά μόνος σου.

Σκορπιός: Σαν Σκορπιός φοβάσαι την οικειότητα και όμως αυτό είναι το πράγμα που επιθυμείς περισσότερο! Ενώ λοιπόν η οικειότητα είναι αυτό που φοβάσαι περισσότερο, φοβάσαι ταυτόχρονα την εγκατάλειψη και την απώλεια της αυτονομίας σου, που τροφοδοτεί τον φόβο της οικειότητας. Παραδόξως υπάρχει για σένα μια τάση να προσελκύεις τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να μπορείς να τους απομακρύνεις! Πρέπει να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από αυτή την επιρροή που έχει το παρελθόν πάνω σου, για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον φόβο σου.

Τοξότης : Ως Τοξότης έχεις τον φόβο των κλειστών χώρων και δεν μπορείς να σταθείς ψύχραιμος για να νιώσεις τι πραγματικά περιέχει το… κουτί! Εκδηλώσου και μίλα για τον φόβο σου αυτόν σε οικεία και μη πρόσωπα, με ειλικρίνεια. Η δημοσίευση αυτών των φοβικών συμπτωμάτων, θα σε κάνει να λογικευθείς και να εξοικειωθείς με το φαινόμενο, αφού η λογική σου σκέψη είναι πιο δυνατή από ένα φανταστικό …μπαμπούλα, που σε φοβίζει χωρίς λόγο! 

Αιγόκερως: Σαν Αιγόκερος έχεις φόβο να μη χάσεις τον έλεγχο, οπότε πρέπει να πιστέψεις ότι είσαι ισχυρός και πως έχεις τη δύναμη να μεταμορφώνεις τη ζωή σου και όλα όσα αγγίζεις. Πρέπει να απελευθερωθείς από τον φόβο της απώλειας του ελέγχου επειδή, κανένας μας δεν έχει ποτέ το 100% τον έλεγχο και η προσπάθειά σου να το επιτύχεις, μπορεί να σε οδηγήσει ακριβώς στο αντίθετο!


Υδροχόος: Σαν Υδροχόος, φοβάσαι τις συναισθηματικές εμφανίσεις των άλλων ανθρώπων, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις πολύ άβολα, όταν κάποιος σου εκφράζει τα συναισθήματά του. Εδώ είναι το θέμα: Τα συναισθήματα είναι μέρος της ύπαρξης του ανθρώπου και μας βοηθούν να συνδεθούμε με τους άλλους. Όταν αγνοείς τα συναισθήματα κάποιου, είναι σαν να τα ακυρώνεις!  Προσπάθησε να ακούσεις χωρίς κρίσεις και σε αντάλλαγμα να πεις στους άλλους ανθρώπους, πώς αισθάνεσαι κι εσύ!.

Ιχθείς: Είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος και φοβάσαι να μη πληγωθείς! Προσπαθείς να προφυλάξεις την καρδιά σου, αλλά αυτό αντιβαίνει στη βασική ιδέα σου, ότι αν είσαι ευγενικός με τους ανθρώπους, θα είναι και αυτοί ευγενικοί προς εσένα. Για να καταπολεμήσεις τον φόβο σου, πρέπει να στραφείς στη θεραπευτική δύναμη της τέχνης. Αντιμετώπισε τους φόβους σου μέσα από τη δύναμη ενός μεγάλου πίνακα ή του γραπτού λόγου ενός κλασσικού μυθιστορήματος.


πηγή: http://www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X