Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Ντόρα Μίνου

Ντόρα Μίνου

Η Ντόρα Μίνου, έχει MASTER στην Κλινική Ψυυχολογία από το UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, USA.

Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία GESTALT (4ετής στο Gestalt Foundation), Focusing (μονοετές στο Κέντρο Focusing) ,Οικογενειακή θεραπεία (AKMA )και στη Γνωσιακή (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια σε ενήλικες, εφήβους ζευγάρια και  οικογένειες από το 1995. Διδάσκει σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος, SCG.

Από το 1995 – 2002 συνεργάστηκε με τον Dr. Θ. Ασκητή, στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε μία μεγάλη γκάμα περιστατικών με νευρώσεις, ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες ανδρών και γυναικών, τόσο σε ατομικό θεραπευτικό πλαίσιο όσο και σε θεραπεία ζεύγους

Από το 2000 – 2006 υπήρξε επίσημο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων εμψυχωτών ψυχολόγων Σεξουαλικής Αγωγής – Διαφυλικών Σχέσεων (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας).

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες, βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα ενημέρωσης /πρόληψης και σε πολλά από αυτά καθιέρωσε σχολές γονέων.

Συμμετείχε στη συγγραφή του επιστημονικού βιβλίου: «ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ» Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις των Γεννητικών Οργάνων. Καθηγητή ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, Επιστημονικές Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕ. ( ΜΕΡΟΣ ΙΙ, Κεφ.6)

Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου για την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

Τέλος από το 2015 – 2018 από κοινωνική ευαισθησία και επαγγελματικό ενδιαφέρον σε διαπολιτισμικό πλαίσιο, ασχολήθηκε με την στήριξη προσφυγικών.

Ντόρα Μίνου
ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας)
Τηλ 210-7251398, 6977368171
www.anoigma.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X