Πώς θα σώσω το γάμο μου; thumbnail

Η αναγνώστριά μας Φωτεινή

Πώς θα σώσω το γάμο μου;

Η αναγνώστριά μας ρωτά:


Με τον συζυγό μου είμαστε μαζί από φοιτητές και ήταν η πρώτη σχέση και για τους δύο μας. Ο γάμος μας μέχρι πριν απο 4 μήνες ήταν καλός με κάποια μικροπροβλήματα εξαιτίας της καθημερινής ρουτίνας. Ωστόσο, τέλη Ιανουαρίου μπήκε στην ζωή του άλλο πρόσωπο. Το κατάλαβα αμέσως, αν και το αρνιόταν και προσπάθησαν να αναζοπυρώσω την σχέση μας. Πρίν 1 μήνα τον έπιασα να της στέλνει μήνυμα, οπότε δεν μπορούσε να το κρύβει άλλο. Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, ενώ από μένα δεν έχει κανένα παράπονο. Τις τελευταιες μέρες έχει διακόψει. Ενώ όμως τις πρώτες μέρες ήρθαμε κοντά, επέιτα άρχισε να απομακρύνεται ξανά, γιατί έχει ακόμα αισθήματα για την άλλη. Πιστεύει ότι η σχεση μας έχει κάνει τον κύκλο της και ότι δεν θα μπορεσουμε να τα ξαναβρούμε με το ζόρι και να το αφησουμε και όπως βγει. Προς το παρόν μένουμε μαζί, αλλά αισθάνεται άβολα με οποιαδηποτε επαφή. Του δίνω χρόνο να το ξεπεράσει (αν και τη βλέπει στο γραφείο) και καταλαβαίνω ότι κάνει προσπάθειες, αλλά θα ήθελα να κάνει περισσότερες. Πώς μπορώ να χειρίστω όλη αυτή την κατάσταση; Να συνεχίσω να του δίνω χρόνο και μέχρι πότε; Να του δείχνω ενδιαφέρον ή όχι; Θέλω να σώσω τον γάμο μας, γιατι πιστεύω σε αύτον και οτι μπορουμε να το ξεπεράσουμε. Επίσης, ξέρω ότι ενθουσιαζεται με πράγματα και μετα τα ξεχνάει (πχ μηχανή, ηλεκτρική κιθάρα, μεταπτυχιακό) είναι όμως το ίδιο;


Στο ερώτημα απάντησε η Ντόρα Μίνου, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Σύμβουλος


Αγαπητή αναγνώστρια,


Όταν ένα τρίτο άτομο μπαίνει σε μία σχέση το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκει την πόρτα ανοιχτή…. Σίγουρα λοιπόν η σχέση σας είχε προβλήματα και ίσως ήταν και λίγο παραμελημένη και δεν τα αντιληφθήκατε…. Το σίγουρο είναι ότι η απιστία μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για το τέλος, αλλά θα μπορούσε να είναι και η αφετηρία για να προχωρήσει η σχέση πιο ουσιαστικά, χτίζοντας άλλες βάσεις. 


Δε μπορεί να σας πει κανείς αν θα πρέπει να περιμένετε το σύντροφό σας να "γυρίσει" κοντά σας και πόσο χρόνο να του δώσετε. Μια σχέση για να προχωρήσει και να ξεπεραστούν τα εμπόδια θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Στην περίπτωσή σας, λοιπόν, θα έλεγα να δείτε κάποιον οικογενειακό σύμβουλο, που με τη γνώση και την εμπειρία του θα σας βοηθήσει αρχικά να αποκτήσετε επίγνωση των δυσκολιών μετάξύ σας και να πάρετε ξεκάθαρες αποφάσεις που θα είναι δίκαιες και για τους δύο.Διαβάστε επίσης:

Τι μαθαίνει η γυναίκα μετά απο μια απιστία.


Απιστία: Μετά από 15 χρόνια η γυναίκα μου ερωτεύτηκε άλλον

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X