Ασφαλές το ποδήλατο για τη σεξουαλική μας επίδοση thumbnail

Ασφαλές το ποδήλατο για τη σεξουαλική μας επίδοση

Καθώς η ποδηλασία μετατρέπεται σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές χόμπι, αλλά και σπορ, είναι σημαντικό οι επίδοξοι ποδηλάτες και επίδοξες ποδηλάτισσες να γνωρίζουν ότι δε χρειάζεται τελικά να ανησυχούν για τη σεξουαλική τους υγεία.


Παλιότερα δεδομένα συσχέτιζαν την τακτική ποδηλασία με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και προβλήματα της γυναικείας σεξουαλικής υγείας.


Προκειμένου να διερευνήσουν το ζήτημα, ερευνητές παρακολούθησαν 4.000 άνδρες που συμμετείχαν σε αθλητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν τα 2/3 ήταν ποδηλάτες που δεν κολυμπούσαν ή έτρεχαν και το 37% ήταν κολυμβητές ή δρομείς που δεν έκανα ποδήλατο.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία των ποδηλατών δεν υστερούσε σε σχέση με αυτήν των δρομέων ή των κολυμβητών, αν και οι πρώτοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να νιώθουν μούδιασμα στην περιγεννητική περιοχή.


Μια ξεχωριστή μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.700 γυναίκες αθλητές διαπίστωσε ότι η ποδηλασία δεν έχει αξιοσημείωτη επίδραση στη σεξουαλική ή ουρολογική υγεία τους.


Συμπέρασμα; Άνδρες και γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους συνήθεια, χωρίς να αγχώνονται για το αν στο μέλλον θα καταφέρουν να αποκτήσουν απογόνους.


Μ.Π.


Διαβάστε επίσης:


Περπάτημα & ποδήλατο μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά και διαβήτη


Κάνεις ποδήλατο; Προσθέτεις χρόνια στη ζωή σου


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X