Ασκήσεις Kegel: Πώς θα κάνεις σωστά τη γυμναστική του σεξ!

Οι διάσημες ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, πέρα από το να βοηθούν στην πρόληψη ή τη διαχείριση της ακράτειας, συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας, αφού διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού.

Τι να θυμάστε όταν τις εκτελείτε

Εντοπίστε τους σωστούς μυς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι όταν πάτε στην τουαλέτα να σταματήσετε την ούρηση. Ναι, καλά διαβάσατε! Αν τα καταφέρετε, τότε έχετε βρει τους μυς του πυελικού εδάφους. Μόλις τους εντοπίσετε, μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σε οποιαδήποτε θέση, αν και είναι πιο εύκολο να τις κάνετε ξαπλωμένες.

Κρατήστε τη σύσπαση. Στην αρχή προσπαθήστε να σφίξετε τους μυς του πυελικού εδάφους και να κρατήστε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώστε για άλλα 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 4-5 φορές. Προσπαθήστε σταδιακά αν αυξάνετε το χρόνο, φτάνοντας ιδανικά στα 10 δευτερόλεπτα τη φορά (10’’ κρατάτε και 10’’ χαλαρώνετε).

Επικεντρωθείτε στη σύσφιξη μόνο των μυών του πυελικού σας εδάφους. Προσέξτε να μην κάνετε σύσπαση στους μύες της κοιλιάς, των μηρών ή των γλουτών σας.

Μην κρατάτε την αναπνοή σας, αλλά αναπνέετε ήρεμα στη διάρκεια των ασκήσεων.

Επαναλάβετε τις ασκήσεις 3 φορές την ημέρα, κάνοντας 10 επαναλήψεις τη φορά.

Καλό είναι να μην σας γίνει συνήθεια το να εκτελείτε τις ασκήσεις στη διάρκεια της ούρησης, γιατί μπορεί τελικά αυτό να οδηγήσει σε ατελή κένωση της ουροδόχου κύστης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του ουροποιητικού συστήματος.

Μ.Π.

Διαβάστε επίσης:

Οργασμός: Τα 10 κόλπα που θα ξεζουμίσουν το κορμί σου!

To sex στα 40 και στα 50 – Μικρά μυστικά για να απολαύσετε τον έρωτα και πάλι

 

Σχετικά άρθρα