Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Γεωργία Πουλημενέα
Γεωργία Πουλημενέα thumbnail

Γεωργία Πουλημενέα

Η Γεωργία Πουλημενέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου "Victor Segalen" Bordeaux 2 στη Γαλλία, ολοκληρώνοντας την ειδίκευσή της στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας. Διάθετει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Aρ. Πρωτ:Υ15052). 


Παράλληλα, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο νοσοκομείο Saint–Andre, τμήμα Δερματολογίας–Ογκολογίας στο Bordeaux, ενώ εμπλούτισε την εργασιακή της εμπειρία στην Εταιρία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων "Ίρις" (Κέντρο Ημέρας) και στο κέντρο Αποκατάστασης "Ανάπλαση". Επίσης, εργάστηκε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ οργάνωσε και πραγματοποίησε μια σειρά από προγράμματα πρόληψης (για την επιθετικότητα, την διαφορετικότητα, την συναισθηματική νοημοσύνη κ.τ.λ.) εντός των τάξεων με επιτυχία. Διαθέτει εμπειρία στο χώρο της γηριατρικής, καθώς συνεργάστηκε με το Πρότυπο Κέντρο Αlzheimer "Άγιος Γεώργιος".


Από το 2009 είναι επιστημονική συνεργάτης του Ναυτικού Νοσοκομείου στη Νευρολογική Κλινική, όπου εργάζεται με ενήλικες με νευρολογικά προβλήματα (σκήρυνση κατά πλάκας, Αlzheimer, Parkinson, Άνοια), φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές διάθεσης και συμπεριφοράς, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις κλπ.


Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα όπου ασχολείται με ενήλικες, εφήβους και παιδιά.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X