Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αλλαγές στα ηλεκτρονικά εισιτήρια ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ
Αλλαγές στα ηλεκτρονικά εισιτήρια ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ thumbnail

Αλλαγές στα ηλεκτρονικά εισιτήρια ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ

Αλλαγές στο κόμιστρο των αστικών συγκοινωνιών ετοιμάζεται να εισάγει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο παραμένει ως εκκρεμότητα η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, o OAΣΑ προσανατολίζεται στην ύπαρξη δύο τύπων καρτών και όχι μίας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.


Ο ένας θα είναι με ονομαστικοποίηση στοιχείων, καθώς το θέμα του ΑΜΚΑ παραμένει ανοικτό με την Αρχή να έχει ζητήσει μεγαλύτερη τεκμηρίωση από τον ΟΑΣΑ για την αναγκαιότητα των επίμαχων στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός πρέπει να καταφύγει στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.


Η συγκεκριμένη κάρτα, θα έχει τη δυνατότητα φόρτωσης με επιπλέον χρήματα για να καλύψει τη διαδρομή προς αεροδρόμιο που σήμερα δεν καλύπτεται από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ.


Ο άλλος, είναι χωρίς την ονομαστικοποίηση στοιχείων με την δημιουργία μίας νέας κάρτας που ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να φορτώνει εισιτήρια και μετρητά, ανάλογα με τις ανάγκες του.


Όπως έχει υποστηρίξει η διοίκηση του Οργανισμού, το πρόβλημα με τη μη ονομαστικοποίηση στοιχείων είναι η αδυναμία ταυτοποίησης του χρήστη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο κάτοχος μιας κάρτας, τη χάσει στα μέσα π.χ του μήνα ή στην αρχή του χρόνου εάν πρόκειται για ετήσια, χωρίς τη δυνατότητα ταυτοποίησης θα πρέπει να εκδώσει καινούργια και να ξαναπληρώσει το αντίτιμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα επανεκδιδόταν η ίδια, χωρίς κανένα κόστος.


Πηγή: protothema.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X