Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: πώς να βοηθήσετε το παιδί σας thumbnail
Για να έρθει πιο ομαλά αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι «τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν», καλό θα ήταν να οργανώσετε μια γιορτή, σαν ένα «τελετουργικό περάσματος» από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: πώς να βοηθήσετε το παιδί σας

Το σχολείο τελειώνει σε λίγες μέρες για τα παιδιά του δημοτικού και ήδη τα μαθήματα έχουν χαλαρώσει και τα μυαλά τους είναι στις καλοκαιρινές διακοπές!


Τι γίνεται όμως με τα εκτάκια;


Τα εκτάκια καλούνται να βιώσουν μια μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Η μετάβαση αυτή σηματοδοτείται και από μια αλλαγή σχολείου, φόβο μήπως χάσουν τις φίλες τους και γενικότερα υπάρχει ένα συναίσθημα λύπης και νοσταλγίας που ενδέχεται να βιώσουν. Παράλληλα, κάποια παιδιά επιλέγουν Γυμνάσιο άλλου Τύπου, πχ Πειραματικό ή κάποιο πρότυπο (όπως τα Ανάβρυτα) ή έχουν δώσει εξετάσεις για κάποιο ιδιωτικό (πχ Γερμανική Σχολή Αθηνών), οπότε εκεί η μετάβαση θα είναι πιο επίπονη διότι όχι μόνο θα αλλάξουν σχολείο αλλά θα αλλάξουν και περιοχή και θα χάσουν εντελώς τους φίλους τους.


Τι να κάνετε για να τους σταθείτε; Θυμηθείτε τα δικά σας χρόνια. Μπορεί να ναι λίγο μακριά αλλά λίγο-πολύ όλοι θυμόμαστε κάτι από την τελευταία μέρα στο Δημοτικό.


Για να έρθει πιο ομαλά αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι «τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν», καλό θα ήταν να οργανώσετε μια γιορτή, σαν ένα «τελετουργικό περάσματος» από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Να καταλάβει ότι το σχολείο στο δημοτικό τελείωσε και να γιορτάσει το ότι μεγάλωσε και δε θα χει πλέον δασκάλους αλλά καθηγητές.


Όσο για τις φίλες, φροντίστε να τις δει πολύ το καλοκαίρι, απαντήστε του σε όλες τις απορίες περί φιλίας, εξηγείστε του ότι η φιλία δε χάνεται αν είναι αληθινή και προετοιμάστε τον για την περιπέτεια στο Γυμνάσιο, όπου θα κάνει καινούριους φίλους και θα μάθει καινούρια πράγματα!


 


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X