Πόνος στη μέση; Με αυτές τις ασκήσεις θα ανακουφιστείς σε λίγα δευτερόλεπτα!

Ο πόνος στη μέση είναι από τους χειρότερους και πιο επίμονους πόνους που μπορεί να βιώσει κανείς, αλλά ακόμα και για αυτή την τόσο δυσάρεστη κατάσταση, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που τεντώνουν του μύες της περιοχής και σε βοηθούν είτε να μην πιαστείς (αν τις κάνεις σε καθημερινή βάση) είτε να ξεπιαστείς.

Η μέση μας μπορεί να πονάει για πολλούς λόγους αν και οι πιο κοινοί είναι το παραπάνω βάρος, η έλλειψη γυμναστικής και η κακή στάση σώματος. Έτσι, με τη βοήθεια της «Doctor Jo», μιας YouTuber με γνώσεις Φυσικής Αγωγής, υπάρχουν μερικές ασκήσεις για stretching με σκοπό την άμεση ανακούφιση από τον όποιο πόνο.

Aνακούφιση σε λίγα δευτερόλεπτα!

Σαφώς, αξίζει να τονίσουμε πως πρόκειται για λύσεις που αφορούν σε απλό πόνο όπως από κάποιο τράβηγμα και όχι σε κάποια πάθηση, όπως η σκολίωση. Στη μια άσκηση, για παράδειγμα, θα γυρίσετε πίσω στην πλάτη σας με τα γόνατα λυγισμένα. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας κάτω από την καμπύλη της πλάτης σας και να προσπαθήσετε να σπρώξετε την πλάτη σας στο χέρι σας.

Σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε και δεν κρατάτε την αναπνοή σας ενώ κάνετε αυτές τις ασκήσεις. Στη συνέχεια θα κάνετε μια γέφυρα. Σπρώξτε το κάτω μέρος σας από το έδαφος, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε αργά. Έπειτα, κατεβείτε αργά με τον ίδιο τρόπο, σιγά σιγά. Δεν είναι μόνο αυτές οι ασκήσεις, όμως! Για αυτό δείτε το βίντεο και δοκιμάστε για να δείτε ποια ή ποιες σας βοηθούν:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο; 4 ασκήσεις για να «κάψεις» τις θερμίδες που θες!

Γυμναστική για γράμμωση στο σπίτι. Εύκολες ασκήσεις για… αρχάριους!

Σχετικά άρθρα