Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά
300 γρ αρακά κατεψυγμένο
250 γρ μικρές αποφλοιωμένες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, ίσα ίσα να μισοσκεπάσει τον αρακά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε τον αρακά με τις γαρίδες ζεστό και από πάνω προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.
ΠΗΓΗ http://www.alwayshungry.gr
Δοκιμάστε επίσης