Μπορώ να καταλάβω αν μια κοπέλα είναι λεσβία; thumbnail

Ο αναγνώστης μας Θανάσης

Μπορώ να καταλάβω αν μια κοπέλα είναι λεσβία;

Ο αναγνώστης μας ρωτά:


"Μπορώ να καταλάβω αν μια κοπέλα είναι λεσβία;"


Στην ερώτηση απαντά η Γεωργία Πουλημενέα, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχολόγος Υγείας


Αγαπητέ μου,


Η σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου δεν προσδίδει διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά ή στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως ένα άτομο εμφανισιακά δεν αλλάζει είτε είναι ομοφυλόφιλος είτε ετεροφυλόφιλος είτε αμφιφυλόφιλος. Μπορεί κάποια κοπέλα να ντύνεται λιγότερο θηλυκά, χωρίς όμως αυτό να σχετίζεται με τον σεξουαλικό της προσανατολισμό. Επίσης, κάποιοι άντρες έχουν επαγγέλματα που λανθασμένα έχουν ταυτιστεί με τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να τους χαρακτηρίζουν ομοφυλόφιλους και να μην ισχύει στην πραγματικότητα. Στην αντίθετη περίπτωση άνθρωποι που "δεν πάει το μυαλό" κάποιου ότι είναι ομοφυλόφιλοι τυγχάνει να είναι. Αρα, λοιπόν, δεν υφίσταται η διάκριση της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου μέσα από την εμφάνισή του, τις προτιμήσεις του ή τα χόμπι του. Μόνο η αναφορά του ίδιου του ατόμου στις σεξουαλικές του προτιμήσεις μπορεί να θεωρηθεί επαρκές στοιχείο για να καταλάβει κάποιος τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.


Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έχουμε υπόψη ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου θεωρείται μέρος της ταυτότητας του, όπως η εθνικότητά του, η θρησκεία του κτλ. και άρα είναι απόλυτα σεβαστός".

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X