Χωρισμός. Έχει τα στάδιά του thumbnail

Χωρισμός. Έχει τα στάδιά του

Τώρα που ο χωρισμός σας είναι μια πραγματικότητα, μπορεί να νιώθετε συγκλονισμένοι και χαμένοι στη σκέψη ότι θα ζήσετε χωρίς αυτό το άλλο πρόσωπο. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα στάδια που θα περάσετε, προκειμένου να φτάσετε στην τελική αποδοχή του χωρισμού σας.


Απόγνωση. Στο στάδιο αυτό καταβάλετε έντονη προσπάθεια προκειμένου να πάρετε απαντήσεις και αυτό μπορεί να καταστεί χρονοβόρο και σε βάρος της ορθολογικής σκέψης και συμπεριφοράς. Έχετε την ανάγκη να καταλάβετε γιατί συνέβη αυτό και η ανάγκη σας αυτή είναι δυνατό να ξεπερνά την ικανότητα εκείνου/ εκείνης που έχετε απέναντί σας να δώσει εξηγήσεις.


Άρνηση. Δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι αυτό που είχατε τελείωσε. Αποτέλεσμα; Κατευθύνετε κάθε σας ελπίδα στην προσπάθεια να σώσετε τη σχέση σας, αναβάλλοντας έτσι την ανάγκη να θρηνήσετε το τέλος της, επειδή ακριβώς είναι κάτι πολύ οδυνηρό και δε μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Έτσι, όμως, χάνετε το δρόμο σας προσωρινά και αντικαθιστάτε τη διαδικασία του πένθους με μη ρεαλιστικές ελπίδες.


Διαπραγμάτευση. Είστε πρόθυμοι να κάνετε οτιδήποτε για να αποφύγετε να αποδεχτείτε το τέλος της σχέσης σας. Στη φάση αυτή υπόσχεστε να διορθώσετε ό,τι στραβό υπήρχε και παίρνετε όλη την ευθύνη. Όμως, δεν είστε εσείς υπεύθυνοι για τα πάντα. Καλό είναι να θυμάστε ότι και οι δύο σύντροφοι συμβάλλουν στο τέλος μιας σχέσης. Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να σας αποσπάσουν για λίγο από την απώλεια, αλλά η πραγματικότητα αναπόφευκτα θα έρθει.


Θυμός. Αρχικά μπορεί να μην είστε σε θέση να συνδεθείτε με αισθήματα θυμού. Όταν τα καταφέρετε, όμως, η εμπειρία μπορεί πραγματικά να σας ενδυναμώσει, γιατί θα σας θυμίσει ότι αξίζετε περισσότερο από μια σχέση. Ο θυμό σας μπορεί να είναι προς το σύντροφό σας, την κατάσταση ή τον εαυτό σας. Ανεξάρτητα από το πού κατευθύνεται, στόχο έχει να σας βοηθήσει είτε είστε σε θέση να το αναγνωρίσετε είτε όχι. Ο θυμός δείχνει ότι κάπου μέσα σας δημιουργείτε μια εσωτερική δυσφορία, που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέα προοπτική.Αρχική αποδοχή. Είναι το είδος της αποδοχής που μπορεί στην αρχή να τη νιώθετε περισσότερο ως παράδοση. Στη φάση αυτή έχετε αναπτύξει σε έναν βαθμό τον έλεγχό σας και έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι γραφτό να είστε μαζί. Με την πάροδο του χρόνου, η αρχική αποδοχή γίνεται πιο ουσιαστική, καθώς και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν όρια που τουλάχιστον ο ένας πρέπει να σεβαστεί.


Διαβάστε ακόμα:


Χωρισμός: Mάθε να τον ξεπερνάς, χρησιμοποιώντας τη λογική


Χωρισμός: Η απόρριψη μας κάνει να κολλάμε
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X