Τηγανιά Τζιώτικη

<p>Για 4-6 άτομα</p>
<p>1 κιλό χοιρινό πλάτη χωρίς κόκκαλο, με λίγο λίπος, κομμένο σε</p>
<p>κομμάτια 3 εκ. περίπου</p>
<p>Ελαιόλαδο</p>
<p>Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμένο</p>
<p>1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ</p>
<p>1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ημίγλυκο, ή 1/4 φλιτζανιού κόκκινο και</p>
<p>1/4 Μαυροδάφνη</p>
<p>1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη φρέσκι ή κονσέρβα με το ζουμί της</p>
<p>1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι μαύρο</p>
<p>2-4 ολόκληρα μπαλάκια μπαχάρι</p>
<p>1 κομμάτι (10 εκ.) κανέλλα</p>
<p>1-2 καλές πρέζες χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο</p>
<p>Εκτέλεση</p>
<p>Για το σερβίρισμα: 1/2 κιλό ταλιατέλες βρασμένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περιχυμένες με λίγο ελαιόλαδο ή πατάτες πουρέ ή φέτες φρέσκο κριτσανιστό ψωμί.</p>
<p>Αν το κρέας είναι πολύ παχύ, πετάξτε το περισσότερο λίπος, αφήστε όμως λίγο για να πλουτίσει τη γεύση. Πλύντε τα κομμάτια, και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.</p>
<p>Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάλτε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει, και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει καλά απ’ όλες τις μεριές. Βάλτε αλάτι και πιπέρι μαύρο, ανακατέψτε, προσθέστε το ντοματοπελτέ, και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά, μέχρι το κρέας να καλυφθεί από τη σάλτσα, και να γυαλίζει. Περιχύστε με το κρασί, και όταν πάρει βράση, προσθέστε και τη ντομάτα.</p>
<p>Σε γουδί, τσακίστε λίγο το πιπέρι και το μπαχάρι, και βάλτε τα στο φαγητό μαζί με την κανέλλα, και 1/2 φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειαστεί για να μισο-σκεπάσει το κρέας. Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε, και σιγοβράστε 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν η σάλτσα είναι νερουλή, ξεσκεπάστε και βράστε σε δυνατή φωτιά να μελώσει. Πετάξτε την κανέλλα, και σερβίρετε την τηγανιά αμέσως, μέσα στο τηγάνι.</p>
<p>Αν σερβίρετε με ζυμαρικά, αφού τα στραγγίσετε, ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρέας και το ζουμί του, και ανακατέψτε να πάρουν νοστιμιά.</p>
<p>Μπορείτε να φυλάξετε την τηγανιά στο ψυγείο όταν κρυώσει, και να την ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά προτού να τη σερβίρετε.</p>
<p>ΠΗΓΗ<a href="http://www.aglaiakremezi.com/"> http://www.aglaiakremezi.com/</a></p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/135212/h-thgania-sthn-kalokairinh-ths-ekdosh" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τηγανιά σε καλοκαιρινή της έκδοση</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/131799/tortigia-gemisth-me-thgania-kai-salata" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τορτίγια γεμιστή με τηγανιά και σαλάτα! </span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα