Λικέρ κεράσι

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κιλό κεράσια</p>
<p>1 λίτρο κονιάκ</p>
<p>2 φλ. τσαγιού ζάχαρη</p>
<p>1 ξυλάκι κανέλας</p>
<p>3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)</p>
<p>1 αποστειρωμένη γυάλα ή 2 αποστειρωμένα μπουκάλια</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για το λικέρ κεράσι, διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.</p>
<p>Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.</p>
<p>Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα. Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο.</p>
<p>Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ. Το μοιράζουμε σε 2 μπουκάλια για λικέρ και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο. Χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης 1 μήνα.</p>
<p>ΠΗΓΗ<a href="http://www.argiro.gr/"> http://www.argiro.gr</a></p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/159136/afrath-kerasopita-amygdaloy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Αφράτη κερασόπιτα αμυγδάλου</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/159136/afrath-kerasopita-amygdaloy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Κρύα μους από γιαούρτι με γλυκό κεράσι</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα