Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι</p>
<p>250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα</p>
<p>1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο</p>
<p>1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη</p>
<p>20 γρ. ελαιόλαδο</p>
<p>1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη</p>
<p>250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)</p>
<p>1 κ. καφέ πελτέ</p>
<p>1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί</p>
<p>Αλάτι</p>
<p>Πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.</p>
<p>ΠΗΓΗ<a href="http://www.botrini.gr/"> http://www.botrini.gr</a></p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/168915/rizoto-me-kalamaria-tzintzer-kai-ksysma-lemonioy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ριζότο με καλαμάρια, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/169721/paegia-paella-ispanikh-me-thalassina" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Παέγια (Paella) ισπανική με θαλασσινά</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα