Το περασμένο καλοκαίρι ήμουν 45 και τώρα 50 κιλά: είμαι "κανονική" ή όχι; thumbnail

Η ΜΑΡΘΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Αν το «κανονική» αφορά μόνο το αν τα κιλά που είναι «ιδανικά» για το ύψος, την ηλικία και το φύλο σου, τότε ναι είσαι «κανονική». Ωστόσο, το «κανονικό» βάρος μας, δεν είναι ένας αριθμός κιλών, αλλά ένα εύρος κιλών, καθώς το βάρος μας παρουσιάζει διακυμάνσεις....

Το περασμένο καλοκαίρι ήμουν 45 και τώρα 50 κιλά: είμαι "κανονική" ή όχι;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας. Είμαι η Μάρθα και είμαι 13 χρονών. Νομίζω πως είμαι κάπου στο 1.59 και είμαι 50 κιλά. Το περασμένο καλοκαίρι ήμουν 45 γιατί; Σας παρακαλώ πείτε μου γιατί; Και είμαι κανονική ή όχι;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή Μάρθα,


Τι σημαίνει «κανονική» και τι «μη» για εσένα;


Αν το «κανονική» αφορά μόνο το αν τα κιλά που είναι «ιδανικά» για το ύψος, την ηλικία και το φύλο σου, τότε ναι είσαι «κανονική».


Ωστόσο, το «κανονικό» βάρος μας, δεν είναι ένας αριθμός κιλών, αλλά ένα εύρος κιλών, καθώς το βάρος μας παρουσιάζει διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τυχόν θέματα υγείας, την ανάπτυξη, το ποσοστό λίπους στο σώμα μας και κυρίως πόσο καλά μας φροντίζουμε, δηλαδή πόσο ισορροπημένη είναι η διατροφή μας, πόσο καλά κοιμόμαστε και πόσο συχνά γυμνάζουμε το σώμα μας.


Είσαι στην ανάπτυξη και για κάθε εκατοστό που παίρνεις σε ύψος πρέπει και το βάρος σου να αυξάνεται ανάλογα. Σε σχέση με πέρυσι είσαι πιο ψηλή και είναι λογικό είναι να αυξήθηκε και το βάρος σου.


Είναι σημαντικό να αγαπάς και να φροντίζεις σωστά το σώμα σου, να ακούς τις ανάγκες του και μην το αξιολογείς το σώμα σου μόνο με δείκτη έναν αριθμό κιλών.


 


Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη


Διαιτολόγος- Διατροφολόγος


MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών


Ανδρέα Παπανδρέου 13-17


Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394


fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος


www.kiriakiapergi.gr www.thehealthlab.gr


Διαβάστε ακόμα: 


Ποιά λάθη κάνεις στο πρωινό σου!


Τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X