Η παρέα μας διαλύεται thumbnail

Η αναγνώστριά μας Κική

Η παρέα μας διαλύεται

Η αναγνώστριά μας ρωτά:


Ήμασταν μια παρέα 5 κοριτσιών, όμως εδώ και 1 μήνα έχουμε μαλώσει με τις δυο, αφού η μια συνέχεια ζηλεύει και μας κάνει να τσακωνόμαστε, ενώ η δεύτερη έχει αλλάξει συμπεριφορά και είναι πιο κοντά σε εκείνη που ζηλεύει. Η πρώτη μας έχει κάνει την ζωή μπάχαλο, διαδίδει φήμες για εμάς για να την λυπούνται. Αυτό που με πειράζει είναι το ψέμα. Χθες, μάλιστα, με νευρίασε περισσότερο. Πήγε σε ένα γνωστό μου και κάτι του είπε, με αποτέλεσμα μετά να με αποφεύγει. Δεν έχω γενικά θάρρος, αλλά δε γίνεται αυτό να συνεχιστεί. Τι να κάνω;


Απαντά ο ψυχολόγος, ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Φαίνεται πως στην παρέα σας δεν υπάρχει αμεσότητα. Αναρωτηθείτε γιατί δεν μιλάτε ξεκάθαρα μεταξύ σας και αφήνετε ευγενικές σιωπές να σας χαλάνε την αίσθηση της παρέας, η οποία πολλές φορές έρχεται σε συγκρούσεις. Η σύγκρουση δεν είναι κάτι που ταλανίζει μόνο τη δική σας παρέα. Όμως, αν συνεχίσετε να μην είστε άμεσοι μεταξύ σας θα σας συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα, όπως κουβέντες που μαθαίνετε από τρίτους και κουτσομπολιά. Συνήθως όλα αυτά σταματάνε ή μειώνονται δραστικά όταν νοιάζεστε μεταξύ σας και δεν κάνετε διαχωρισμούς. Είναι αναμενόμενο κάθε άτομο στην παρέα να έχει το χι χάρισμα και το ψι ελάττωμα. Όλοι έχουμε κάτι που μας λείπει και κάτι που μας περισσεύει. Προσπαθήστε να δείτε τι σας ενώνει σαν παρέα παρά τι σας χωρίζει και αποφασίστε από κοινού πως θα συμπεριφέρεστε από 'δω και πέρα μέσα από μια ξεκάθαρη συζήτηση του τι σας ενοχλεί και τι σας κάνει να θέλετε να είστε μαζί. Η δύναμή σας είναι η ειλικρίνειά σας.


Φωτογραφία εξωφύλλου:https://www.guideposts.org

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X