Ομελέτα με άγρια ρόκα

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>ένα ματσάκι ρόκα, κομμένη σε κομμάτια 1εκ</p>
<p>1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ</p>
<p>2 αυγά</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε λάδι, σωτάρω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει. Δεν βιάζομαι, θέλει 10 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτω τη ρόκα και ανακατεύω να μαραθεί ελαφρώς.</p>
<p>Χτυπώ τα αυγά και τα προσθέτω στο τηγάνι. Ανακατεύω ελαφρά με το πηρούνι να περάσει το αυγό κάτω από τα χόρτα, σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να ψηθεί στο 1.</p>
<p>Όταν σταθεροποιηθεί η ομελέτα στην πάνω επιφάνεια, ξεκολάω προσεκτικά με σπάτουλα γύρω γύρω και κουνάω απότομα το τηγάνι για να ξεκολλήσει η ομελέτα ή ρίχνω λίγο λαδάκι ακόμα γύρω γύρω για να περάσει από κάτω.</p>
<p>Βγάζω σε πιάτο και ξανατουμπάρω μέσα στο τηγάνι. Σερβίρω σε ξύλο κοπής και κόβω σε κομμάτια με τη ροδέλα της πίτσας, μαζί με φρέσκα κλαδάκια ρόκας.</p>
<p>ΠΗΓΗ http://www.tastefull.gr</p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/133733/omeleta-me-kolokythoanthoys" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ομελέτα με κολοκυθοανθούς!</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="/139326/omeleta-me-ampelofasoyla-kommatakia-ntomatas-kai-vasiliko" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, κομματάκια ντομάτας και βασιλικό!</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα