Η γυναίκα που θέλω έχει υποστεί κακοποίηση. Πώς να την ξεφοβίσω; thumbnail

Ο αναγνώστης μας Χρήστος

Η γυναίκα που θέλω έχει υποστεί κακοποίηση. Πώς να την ξεφοβίσω;

Ο αναγώστης μας ρωτά:


Είμαι 30 χρονών. Είμαι ελεύθερος τα τελευταία χρόνια από επιλογή, μου αρέσει η μοναξιά μου, έκανα πέρα και τους φίλους μου, αλλά ξέρω ότι θα είναι εκεί όταν τους χρειαστώ. Πρόσφατα γνώρισα μια κοπέλα, βασικά την "ήξερα" από παλιά, αλλά δεν κάναμε παρέα. Το Πάσχα με πλησίασε. Στην αρχή υπήρχε φλέρτ από τη μεριά της, αλλά δεν έδωσα σημασία. Στη συνέχεια άρχισα να την ερωτεύομαι, νομίζω το κατάλαβε, επειδή μας χωρίζει μια απόσταση και μιλούσαμε κάθε βράδυ. Όσο πιο πολύ μιλούσαμε τόσο μου άρεσε. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για αυτή. Ερχόταν στο χωρίο κάθε σαββατοκύριακο και κάναμε παρέα. Πριν δυο βδομάδες μου ζήτησε να πάω εγώ. Πήγα και στην αρχή ήταν όλα καλά, αλλά την τελευταία μέρα ήταν απόμακρη. Έμαθα από μια φίλη της ότι ενώ στην αρχή με έβλεπε σοβαρά, τώρα φοβάται μήπως με πληγώσει και δε θέλει να με χάσει από την ζωή της και θέλει το χρόνο της. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήταν να πάμε σε ένα γάμο, αλλά είχε κανονίσει να πάει Αθήνα. Υποστήριξα την επιλογή της και μου είπε ότι θα τα πούμε όταν γυρίσει. Δεν ήθελα να την ενοχλώ και δεν έστελνα μηνύματα. Κάποια στιγμή δεν άντεξα κι έστειλα, μου είπε ότι θέλει το χρόνο της και ότι θα πρέπει να μιλήσουμε. Η φίλη της μου αποκάλυψε ότι η ήταν 4 χρόνια με έναν, αρραβωνιάστηκαν και πριν από 5 μήνες χώρισαν. Είχαν χωρίσει και στο παρελθόν, γιατί την έδειρε. Νιώθει ότι φταίει αυτή. Ειλικρινά δε ξέρω τι να κάνω. Θέλω να τη βοηθήσω, όχι για να την κερδίσω, αλλά γιατί πλέον με ενδιαφέρει να μείνει στη ζωή μου έστω σαν φίλη.Απαντά η Σοφία Κουφοπούλου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια


Θα βοηθούσε να μιλήσετε μαζί της ειλικρινά και να της εκφράσετε αυτά που νιώθετε. Είναι όμορφο να νιώσει ότι κάποιος νοιάζεται ουσιαστικά για εκείνη. Όπως αναφέρετε με βάση τα όσα έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα είναι λογικό να θέλει το χρόνο της, να μείνει με τον εαυτό της και να είναι προσεκτική στις σχέσεις της με τους άλλους. Μπορείτε, όμως, εσείς να μοιραστείτε μαζί τη τα δικά σας συναισθήματα και να της εκφράσετε ότι εάν το επιθυμεί μπορείτε να είστε δίπλα της με όποιο τρόπο επιλέξει.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X