Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οργή δικαστών και εισαγγελέων για δεξίωση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο Χίλτον
Οργή δικαστών και εισαγγελέων για δεξίωση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο Χίλτον thumbnail

Οργή δικαστών και εισαγγελέων για δεξίωση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο Χίλτον

Δριμεία επίθεση εξαπολύουν οι δικαστές σε βάρος της απερχόμενης προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, με αφορμή την επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει στο ξενοδοχείο Χίλτον, για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.


Μετά την ερώτηση που κατέθεσε το Ποτάμι στον υπουργό Δικαιοσύνης για το «ποιος πληρώνει τη δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας», σήμερα έρχεται και μια ανακοίνωση – καταπέλτης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο επίμαχος επετειακός εορτασμός γίνεται εν κρυπτώ από τις δικαστικές ενώσεις, αλλά και εν μέσω αντιδράσεων για την πηγή της χρηματοδότησης. Για το θέμα μάλιστα έχει κάνει ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης το Ποτάμι, όσον αφορά στα έξοδα της δεξίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:


«Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης. Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».


Πηγή: topontiki.gr


Οργή δικαστών και εισαγγελέων για δεξίωση της προέδρου του Άρειου Πάγου στο Χίλτον

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X