Τα πάντα για το σεξ σε ένα τεστ thumbnail
Ανακάλυψε πόσα ξέρεις, τι δεν ξέρεις και πόσα έχεις ακόμα να μάθεις…

Τα πάντα για το σεξ σε ένα τεστ

Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά γύρω από τους άντρες και το sex και μάλλον γνωρίζεις αρκετά, τουλάχιστον θεωρητικά. Πόσο σίγουρη όμως είσαι για τις γνώσεις σου; Ξέρεις τα πάντα ή έχεις κάποια κενά;

Η σεξουαλική επιθυμία των αντρών διαφέρει σημαντικά από αυτήν των γυναικών.


Ψέμα. Κατά μέσο όρο, άντρες και γυναίκες έχουν τις ίδιες σεξουαλικές ορμές. Οι ορμές, όμως, των αντρών φαίνονται περισσότερες, γιατί οι άντρες τείνουν να υπερτονίζουν την ερωτική τους επιθυμία με διάφορους τρόπους, ενώ οι γυναίκες τείνουν γενικά προς τη συγκάλυψή της.


Οι περισσότεροι άντρες έχουν πιο αυξημένη διάθεση για σεξ νωρίς το πρωί.


Αλήθεια. Η παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνης-κλειδί για τη σεξουαλικότητα, φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα τις πρώτες πρωινές ώρες, συνήθως μεταξύ 6.00-8.00. Κατά τις ώρες αυτές οι περισσότεροι άντρες βιώνουν αυτό­ματη στύση και έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση.


Κατά μέσο όρο το μήκος του πέους σε στύση είναι περίπου 15 εκατοστά.


Αλήθεια. Στην πλειονότητά τους τα σε πλήρη στύση ανδρικά μόρια των Ευρωπαίων και των λευκών Αμερικανών κυμαίνονται σε ένα μήκος από 15 έως 16,5 εκατοστά, ενώ των Ασιατών από 10-12 εκατοστά.


Οι άντρες με μεγάλη μύτη έχουν συνήθως μεγάλο πέος.


Ψέμα. Το μέγεθος του ανδρικού οργάνου εξαρτάται κυρίως από την κληρονομικότητα και δεν συσχετίζεται με το μήκος της μύτης, το σωματικό ύψος, το μήκος των δακτύλων των χεριών ή το νούμερο του… παπουτσιού.


Οι άντρες που χαρακτηρίζονται ως «μετροσέξουαλ» είναι ομοφυλόφιλοι.


Ψέμα. Ο όρος «μετροσέξουαλ» αναφέρεται κυρίως στον τρόπο ζωής που έχει υιοθετήσει ένας άντρας, τις καταναλωτικές του συνήθειες, την ψυχολογική του ταυτότητα κι όχι κάποιο σεξουαλικό προσανατολισμό.


Η παραγωγή τεστοστερόνης, που είναι η κύρια ανδρική ορμόνη, μειώνεται με την ηλικία.


Αλήθεια. Στατιστικά, τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης παρατηρούνται στην ηλικία περίπου των 18 ετών. Από εκεί και μέχρι τα 30-35 έτη παραμένουν περίπου σταθερά και μετά την ηλικία των 35-40 ετών αρχίζει μια αργή αλλά προοδευτική μείωσή τους με ρυθμό περίπου 1-1,5% ετησίως. Εντούτοις, δεκάδες παράγοντες μπορεί να την επηρεάσουν αρνητικά και να τη ρίξουν χαμηλά οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και σε νεαρούς άντρες.


Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν γενικά λιγότερη τεστοστερόνη.


Αλήθεια. Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συγκριτικά με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος. Το πολύ αυξημένο σωματικό λίπος μειώνει τόσο την παραγωγικότητα όσο και τη δραστικότητα της τεστοστερόνης. Επιπλέον, ευνοεί την έκκριση περισσότερων οιστρογόνων αλλά και τη μετατροπή των ανδρογόνων σε οιστρογόνα.


Ο τρόπος ζωής και τα προβλήματα υγείας του άντρα δεν επηρεάζουν σοβαρά τη σεξουαλική του ικανότητα.


Ψέμα. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες νευρολογικές παθήσεις, η παχυσαρκία και ακόμα η λήψη κάποιων θεραπευτικών φαρμάκων, όπως π.χ. για την υπέρταση, μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία σεξουαλικών προβλημάτων. Κάπνισμα, άγχος, ανθυγιεινή διατροφή, αλκοόλ, έλλειψη άσκησης κ.ά. επηρεάζουν επίσης αρνητικά την υγεία και, κατά συνέπεια, τη σεξουαλική ζωή.


Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για στεφανιαία νόσο.


Αλήθεια. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε οργανικά αίτια, σε ψυχολογικά και σε μεικτά. Σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να αποτελεί πρώιμη κλινική εκδήλωση γενικευμένης αγγειακής νόσου και πρόδρομο σημάδι για τη στεφανιαία νόσο. Γι’ αυτόν το λόγο οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να υποβάλλονται και σε καρδιολογικό έλεγχο.


Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση των αντρών.


Ψέμα. Ενώ μια μικρή ποσότητα αλκοόλ δρα μάλλον θετικά στη σεξουαλική συμπεριφορά, π.χ. μειώνοντας τις αναστολές και αυξάνοντας τη διάθεση, η συχνή κατανάλωσή του έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία και μάλιστα οι συνέπειες μπορεί να είναι μακροχρόνιες.


Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ικανότητα.


Αλήθεια. Το κάπνισμα δρα τοξικά, αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και προσβάλλει το καρδιαγγειακό σύστημα, επομένως μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, δημιουργώντας έτσι στυτική δυσλειτουργία και προβλήματα στη γονιμότητα.


Το αμινοξύ αργινίνη βοηθά στην επίτευξη στύσης και βελτιώνει την ποιότητά της.


Αλήθεια. Η αργινίνη αυξάνει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από το ενδοθήλιο των αρτηριών, ενός αερίου που διανοίγει τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρότερα αγγεία, βελτιώνοντας έτσι συνολικά την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή του προς τα γενετικά όργανα. Φουντούκια, φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια, μοσχάρι, κοτόπουλο και ρύζι είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές της.


Οι ερωτογενείς ζώνες των αντρών βρίσκονται μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.


Ψέμα. Μπορεί όντως το πέος, οι όρχεις και το περίνεο να αποτελούν άκρως ερωτογενείς ζώνες για κάθε άντρα, ωστόσο δεν είναι οι μοναδικές. Αυτιά, χείλη, δάχτυλα, θηλές και όλη η σπονδυλική στήλη διαθέτουν πολλές νευρικές απολήξεις που τις καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητες στα γυναικεία χάδια. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη γένεση της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα παίζει και η όραση.


Ο ανδρικός οργασμός ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση.


Ψέμα. Παρότι η εκσπερμάτιση είναι η σωματική έκφραση του οργασμού, αυτά τα δύο μπορούν να διαχωριστούν, μπορεί δηλαδή ένας άντρας να έχει κανονική επαφή και να φτάνει σε οργασμό χωρίς να εκσπερματίζει, όπως π.χ. συμβαίνει με κάποιες τεχνικές του ταντρικού σεξ.


Η ένταση του ανδρικού οργασμού διαφέρει από φορά σε φορά, δεν είναι η ίδια πάντοτε.


Αλήθεια. Η ένταση του οργασμού εξαρτάται από το βαθμό διέγερσης του άντρα που, με τη σειρά της, επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως π.χ. από το πόσο επιθυμεί την ερωτική του σύντροφο, την αναμενόμενη ικανοποίηση από την κατάκτησή της αλλά και από το πόσο τον εξιτάρει το ερωτικό παιχνίδι.


Κανείς άντρας δεν μπορεί να έχει πολλαπλό οργασμό.


Ψέμα. Ένας άντρας μπορεί να βιώσει, ύστερα από εκπαίδευση και χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές, μέχρι και 6 οργασμούς στη διάρκεια μίας και μόνο σεξουαλικής επαφής, πριν φτάσει στην τελική εκσπερμάτιση. Η εκσπερμάτιση δεν θεωρείται «τεκμήριο» ότι κάποιος άντρας έφτασε σε οργασμό, ούτε «απόδειξη» για τον αριθμό των οργασμών ή για το μέγεθος της απόλαυσης που ένιωσε.


Οι συχνοί οργασμοί αυξάνουν τη μακροζωία των αντρών.


Αλήθεια. Όσοι άντρες διατηρούν μια υγιή και συχνή σεξουαλική ζωή, ζουν συνήθως περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές στατιστικές, οι άνδρες που έχουν δύο ή πιο πολλούς οργασμούς εβδομαδιαίως διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε σχέση με εκείνους που έχουν λιγότερο συχνή σεξουαλική ζωή.


Η πρόωρη εκσπερμάτιση οφείλεται μόνο σε οργανικά αίτια.


Ψέμα. Συνήθως οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, είτε μαθησιακά (π.χ. ο άντρας έχει μάθει από τις πρώτες του σεξουαλικές επαφές να τελειώνει γρήγορα) ή βαθύτερα (π.χ. συσχετιζόμενα με την προσωπικότητά του). Παίζουν επίσης ρόλο η ηλικία και η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας.


ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 137


ΠΗΓΗ http://www.cinemag.gr


Φωτογραφία εξωφύλλου: http://youqueen.com 


Διαβάστε επίσης:


Πρόωρη εσκπερμάτωση: Οι ψυχολογικές και φαρμακευτικές θεραπείες


Εκσπερμάτιση: Πόσο σπέρμα πρέπει να βγάζει ο άνδρας;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X