Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ίδρυση Κουρδικού Κράτους με διαμελισμό της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ίδρυση Κουρδικού Κράτους με διαμελισμό της Τουρκίας thumbnail

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ίδρυση Κουρδικού Κράτους με διαμελισμό της Τουρκίας

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο υπεύθυνος πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, εξήγγειλε τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.


Μετά το πράσινο φως που πήρε από τους Αμερικανούς, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζάνι, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου, που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση του νέου ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.


Μετά το δημοψήφισμα θα γίνει προσάρτηση των ημιαυτόνομων κουρδικών θυλάκων στην Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία και το Ιράν, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κράτος, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες στον αραβικό κόσμο, ενώ με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει και στο διαμελισμό της Τουρκίας.


Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε αντιληφθεί έγκαιρα τα σχέδια των Αμερικανών για τη δημιουργία ενός μεγάλου Κουρδικού κράτους, που θα αναλάβει το ρόλο χωροφύλακα στην περιοχή, είχε καταγγείλει την απόπειρα διαμελισμού της Τουρκίας.


Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, αφού έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους που θα προσαρτήσει και εδάφη από την Τουρκία. Απομονωμένος από Αμερική και Ευρώπη, ο Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να διαμορφώσει μια συμμαχία με το Κατάρ και το Ιράν, στην εναγώνια προσπάθειά του να αποτρέψει τα σχέδια για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.


Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας, στο Κατάρ, αλλά και η απόπειρα διαμόρφωσης ενός κοινού μετώπου με το Ιράν.


Οι Αμερικανοί αδιαφορούν για τις τυχοδιωκτικές κινήσεις του Ερντογάν και ενισχύουν τους Κούρδους με βαρύ οπλισμό, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών. Στην ουσία εξοπλίζουν στρατιωτικά το νέο κουρδικό κράτος, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι θα αντιμετωπίσει επιθέσεις, τόσο από την Τουρκία, όσο και από άλλα αραβικά κράτη.


Με δεδομένο ότι στο νέο κουρδικό κράτος θα περιέλθουν, πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, που μέχρι τώρα εκμεταλλεύονταν οι Ιρακινοί, οι Σύριοι και οι Ιρανοί, αναμένεται κλιμάκωση των συγκρούσεων και μάλιστα σε πολλά μέτωπα.


Δεν αποκλείεται ο κίνδυνος μπροστά σε ένα μεγάλο κουρδικό κράτος, να ενώσει αντίπαλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.


Η δημιουργία του νέου κουρδικού κράτους, αναμένεται να προκαλέσει ολοκληρωτική ρήξη του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ.


Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά την Ελλάδα, το μοναδικό παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή. Μάλιστα σε συνδυασμό με την αποχώρηση των γερμανικών, μαχητικών από τη βάση του Ινσιρλίκ, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα.


Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι επιμένουν να λειτουργούν με πρακτικές τοκογλύφων. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, θα είχε ως συνέπεια να γεμίσει η Ευρώπη από πρόσφυγες, μετανάστες και Τζιχαντιστές.


Μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με την ίδρυση Κουρδικού Κράτους, που αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες, δεν αποκλείεται να ξυπνήσουν και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και να αναγνωρίσουν τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.


Πηγή: kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X