Μια μοναδική καλοκαιρινή κατασκευή για παιδιά! thumbnail

Μια μοναδική καλοκαιρινή κατασκευή για παιδιά!

Το σχολείο τελειώνει και ειδικά τα παιδιά του δημοτικού έχουν ήδη αρχίσει τις… διακοπές! Επειδή ο χρόνος των διακοπών είναι μεγάλος, θα χρειαστείτε πολλές ιδέες για να τα απασχολήσετε! Οπότε κατά καιρούς θα σας κάνουμε προτάσεις για κατασκευές εύκολες ή λιγότερο εύκολες, με τις οποίες μπορείτε να απασχολήσετε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και να στολίσετε το δωμάτιό του!


Η παρακάτω πρόταση είναι αρκετά εύκολη, μπορεί να πραγματοποιηθεί από παιδιά 5 ετών και άνω (φυσικά μπορείτε να το κάνετε και με μικρότερα αλλά χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη επίβλεψη και δική σας παρέμβαση) και χρειάζεται υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι.


Τι θα χρειαστείτε: 


- χρωματιστά χαρτιά (αν δεν έχετε, βάλτε το παιδί σας να χρωματίσει με μαρκαδόρους ή καλύτερα με λαδοπαστέλ ένα απλό Α4). Θα χρειαστείτε ξεχωριστά χρώματα για πτερύγια, γλώσσα και ουρά. 


- ψαλίδι


- κόλλα


- δυο μάτια (μπορείτε όμως και να το ζωγραφίσετε, όπως στο βίντεο)


- ό,τι άλλο φανταστείτε και έχετε στο σπίτι για το στολισμό του ψαριού σας (αστεράκια, λουλουδάκια, καρδούλες, νότες: υπάρχουν και αντίστοιχοι παιδικοί διακορρευτές που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας)


- Φυσικά αφήστε τη φαντασία του παιδιού σας να… οργιάσει! Κι αν έχετε υλικά στο σπίτι, δώστε του επιλογές για να φτιάξετε κάτι μοναδικό!


 


Το παρακάτω βίντεο περιγράφει λεπτομερώς πώς γίνεται! 


Ν.Κ. 


 


Πηγή: krokotak.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X