Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Κουνέλι στη γάστρα
Κουνέλι στη γάστρα thumbnail

Κουνέλι στη γάστρα

Υλικά


1 μεγάλο κουνέλι χωρίς την πέτσα και το κεφάλι


700ml κόκκινο κρασί


5 φύλλα δάφνης


6 κ.σ. ελαιόλαδο


3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες


4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο


400γρ τομάτες ψιλοκομμένες


3κ.γ. πάστα ντομάτας


3κ.γ. ρίγανη


αλάτι και φρέσκο πιπέρι


Εκτέλεση


Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κουνέλι. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.


Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετούμε το κουνέλι στο τηγάνι, το τσιγαριζουμε μέχρι να χρυσαφίσει.


Το μεταφέρουμε σε μία γάστρα.


Προσθέτουμετο λάδι και το κρεμμύδιστο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.


Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ρίγανη και τη μαρινάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.


Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κουνέλι και σκεπάζουμε τη γάστρα.


Την τοποθετούμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.


ΠΗΓΗ http://www.gourmed.gr


Φωτογραφία εξωφύλλου: https://bellyfirst.wordpress.com/


 


Δοκιμάστε ακόμα:


Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες


Κουνέλι με γιαούρτι, σκόρδο και μαϊντανό 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X