Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αστυνομικοί προγραμματίζουν εκδήλωση στην πλατεία… Εξαρχείων
Αστυνομικοί προγραμματίζουν εκδήλωση στην πλατεία... Εξαρχείων thumbnail

Αστυνομικοί προγραμματίζουν εκδήλωση στην πλατεία… Εξαρχείων

Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών να διοργανώσει εκδήλωση στην… πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις», στις 29 Ιουνίου.


Μάλιστα, τα στελέχη της ΠΟΑΣΥ καλούν στην εκδήλωση τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.


Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί «τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν».


«Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους. Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα», προσθέτουν στην ανακοίνωση.


«Τύμπανα πολέμου» από τον αντιεξουσιαστικό χώρο


Η πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ έφερε αντιδράσεις με την  εκδήλωση να χαρακτηρίζεται ως «προκλητική συγκέντρωση που γίνεται με τις ευλογίες της ΝΔ». Ξεκάθαρες φρόντισαν να κάνουν τις προθέσεις τους οι αντιεξουσιαστές με κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia και το οποίο κατέληγε: «Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί… Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους».


Στην ίδια ανάρτηση εξαπολύεται επίθεση εναντίον των αστυνομικών, καθώς αναφέρεται: «Οι θεματοφύλακες τους κράτους, όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων,  καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα "Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις"».


Τόσκας: Επιπόλαιη ενέργεια, θα την πάρουν πίσω


Άκρως αρνητικός στη διοργάνωση της εκδήλωσης εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προβλέποντας πως η Ομοσπονδία θα ανακαλέσει.


«Θεωρώ είναι τελείως επιπόλαια ενέργεια – διακήρυξη και ότι θα την πάρουν πίσω γιατί δεν έχει ούτε καμία σκοπιμότητα σοβαρή, προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και πιστεύω απόλυτα θα το ξανασκεφτούν», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «Δεν υπάρχει άβατο, αλλά τώρα δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κάτι χωρίς σκοπιμότητα ιδιαίτερη και χωρίς να εξυπηρετείς το κοινό καλό».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X