Το πολύ σεξ μας κάνει καλύτερους στη δουλειά thumbnail

Το πολύ σεξ μας κάνει καλύτερους στη δουλειά

Μήπως κάθε φορά που μπαίνετε στο γραφείο ή ξεκινάτε για τη δουλειά, είστε λίγο… πεσμένοι; Η λύση για να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη και να κατακτήσετε ξανά την ψυχική σας ευεξία δεν είναι άλλη από το να κάνετε περισσότερο σεξ στο σπίτι σας.


Έρευνα με επικεφαλής επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον συνέκριναν τη σεξουαλική ζωή και το επαγγελματικό περιβάλλον εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε σχέση και ανακάλυψαν ότι εκείνοι που ήταν πιο δραστήριοι στην κρεβατοκάμερα έτειναν να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους λιγότερο ικανοποιημένους συναδέλφους τους.


Κατά τη διάρκεια του σεξ ο εγκέφαλος πλημμυρίζει με φυσικές ουσίες, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το σεξ φαίνεται, με άλλα λόγια, να έχει αντικαταθλιπτική δράση και να οδηγεί σε άμεση βελτίωση της διάθεσης, επίδραση που διατηρείται και την επόμενη ημέρα.


Ο καθηγητής Keith Leavitt, ειδικός στην  Οργανωσιακή Συμπεριφορά και τη Διοίκηση εξήγησε ότι «η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης, η οποία περιλαμβάνει και την υγιή σεξουαλική ζωή, βοηθά τους εργαζομένους να μένουν ευχαριστημένοι και να εστιάζουν στη δουλειά τους. Έτσι, ωφελούνται τόσο εκείνοι όσο και οι εργοδότες τους». Δυστυχώς, η μελέτη βρήκε ότι και το να αφήνουμε εργασιακά θέματα να μπαίνουν στο σπίτι μας μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη νυχτερινή μας δραστηριότητα. Ο Leavitt δήλωσε ότι τα παραπάνω ευρήματα πρέπει να λειτουργήσουν ως μια «υπενθύμιση ότι το σεξ έχει κοινωνικά, συναισθηματικά και φυσιολογικά οφέλη, και είναι σημαντικό να το βάλουμε στις προτεραιότητές μας».


Μαρία Παπαδοδημητράκη


Διαβάστε επίσης:


Πώς το σεξ συνδέεται με την ευτυχία


4 πράγματα που μπορεί να συμβούν από έλλειψη σεξ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X