Ξεχνάω συνέχεια ό,τι κανονίζουμε με το φίλο μου. Τι σημαίνει αυτό; thumbnail

Η Δέσποινα

Ξεχνάω συνέχεια ό,τι κανονίζουμε με το φίλο μου. Τι σημαίνει αυτό;

Η αναγνώστρια ρωτά:


Με τον φίλο μου είμαστε μαζί 2μιση μήνες. Πριν 1 μήνα κατέβηκα Αθήνα και όταν επέστρεψα θέλαμε να βρεθούμε. Όμως, είχαν έρθει τα ξαδέρφια μου και ενώ του είχα πει ότι θα βρεθούμε, πέρασαν ώρες και δεν τον ενημέρωσα. Πριν λίγες μέρες ήρθε ένας φίλος από Θεσσαλονίκη και βγήκαμε. Αν και είχα πει στο φίλο μου ότι θα πάω από το σπίτι του, ξεχάστηκα. Όταν τελικά πήγα ήταν απογοητευμένος. Του ζήτησα συγγνώμη, αλλά δε με πιστεύει. Μου ζήτησε εγγύηση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Είμαι μετανιωμένη, όμως ήταν από αφηρημάδα. Εγώ στην θέση του θα είχα πάρει ένα τηλέφωνο.


Απαντά η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr


Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως τα περιγράφετε μοιάζει να μην επιθυμείτε να είστε με αυτό το αγόρι πραγματικά, διότι πολύ εύκολα τον ξεχνάτε. Αν τον επιθυμείτε και νιώθετε πως άθελά σας το κάνετε, τότε σημαίνει πως θα το κάνετε συχνά, καθότι είστε αρκετά μέσα στον εαυτό σας, και έτσι χάνεστε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να χρειαστεί το αγόρι αυτό να συμβιβαστεί με αυτό το χαρακτηριστικό σας, αν θέλει να είναι σε σχέση μαζί σας. Ίσως, να βοηθούσε αν του λέγατε να σας στέλνει μια υπενθύμιση των συναντήσεων σας. Δεν ξέρω αν θα δεχόταν κάτι τέτοιο, όμως προσπαθήστε να σκεφτείτε, και παρατηρήστε τον εαυτό σας, όταν είστε έξω με τους φίλους σας, και ίσως ανακαλύψετε για ποιο λόγο παρασύρεστε και ξεχνάτε την ώρα. Μπορεί να περνάτε πιο ωραία και πιο χαλαρά τελικά, μπορεί και όχι και να βρίσκεται κάπου αλλού η απάντηση. Όμως, ο σεβασμός προς τον άλλον, είναι βασικό χαρακτηριστικό των πετυχημένων σχέσεων, αλλά και απαραίτητο συστατικό τους, και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να θυμάστε.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X