Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εurogroup: “Κλείδωσε” η συμφωνία για την Ελλάδα
Εurogroup: "Κλείδωσε" η συμφωνία για την Ελλάδα thumbnail
Την χορήγηση δόσης 8,5 δισ. ευρώ, την υποχρέωση της Ελλάδος για πλεονάσματα 2% έως το 2060, την παραμετροποίηση ενδεχομένων παρεμβάσεων για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αποφάσισε το Eurogroup

Εurogroup: “Κλείδωσε” η συμφωνία για την Ελλάδα

Την χορήγηση δόσης 8,5 δισ. ευρώ, την υποχρέωση της Ελλάδος για πλεονάσματα 2% έως το 2060, την παραμετροποίηση ενδεχομένων παρεμβάσεων για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αποφάσισε το Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως το χρέος θα ελαφρυνθεί, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, στο τέλος του προγράμματος. Από την πλευρά του ΔΝΤ, αναλήφθηκε η δέσμευση για ένα «προαιρετικό πρόγραμμα επί της αρχής» που θα φθάνει έως τα 2 δισ. ευρώ και το οποίο θα ενεργοποιηθεί ανάμεσα στον διάστημα Ιουλίου 2017 –Αυγούστου 2018, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωζώνη θα ελαφρύνει το ελληνικό χρέος.


Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης της Ευρωομάδας ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε σημαντικό το σημερινό Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν για όλα τα θέματα. Όπως είπε η  Ευρωομάδα εξέτασε τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους και επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις και τις αρχές που περιέχονται στιη δήλωση του Μαΐου 2016.
Πηγή: cnn.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X