Το Spiegel για τις απολύσεις

“Ανησυχία κατά την καλοκαιρινή σεζόν: Η Ελλάδα θέλει διάλειμμα για το καλοκαίρι” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που αναφέρεται στις “επικείμενες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων”. Το Spiegel κάνει αναφορά στην ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με το ενδεχόμενο να πυροδοτηθούν απεργίες και κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προχωρήσει τώρα –ενόψει καλοκαιριού- στις απολύσεις.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει εκ νέου από την τρόικα, παράταση για τις απολύσεις, υπό το φόβο σημαντικής ζημίας στην τουριστική βιομηχανία, αν κατά το καλοκαίρι ξεσπάσουν κοινωνικές αναταραχές.

“Η Ελλάδα αναμένει αυτό το καλοκαίρι αριθμό ρεκόρ τουριστών, καθώς εκτιμάται ότι τις ομορφιές της Ελλάδας θα απολαύσουν 17 εκατομμύρια τουρίστες, εκ των οποίων 2,5 εκατ. θα προέρχονται από τη Γερμανία. Μια επιτυχημένη περίοδος διακοπών, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανατροπή, καθώς για έκτη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση” σημειώνει το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι “μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί μόνο 99 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, ελάχιστα έχουν γίνει”.

Ωστόσο, συνεχίζει το Spiegel “οι πολιτικά ευαίσθητες αποφάσεις δεν λαμβάνονται το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους φόβους της τρόικας και να επιμείνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημιουργηθούν κοινωνικές εντάσεις”.

Άλλωστε, “στην ελληνική πολιτική, το καλοκαίρι έχει τις παραδόσεις του. Θυμηθείτε τα μπάνια του λαού, κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου” σημειώνει χαρακτηριστικά το Spiegel.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Σχετικά άρθρα