Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση
Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση thumbnail

Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση

Την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού, εξασφαλίζουν το κόμμα République en Marche (REM) του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και το συμμαχικό του κόμμα MoDem, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.


Το REM καταλαμβάνει 300 έδρες και το MoDem 41.


Στη δεξιά, το κόμμα Les Republicains (LR) καταλαμβάνει 113, το UDI (Union des démocrates et indépendants) 16 και τα άλλα μικρότερα κόμματα της δεξιάς 6.


Στην αριστερά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει πλέον 290 έδρες, η Ανυπότακτη Γαλλία 17, τα μικρότερα κόμματα της αριστεράς 11, το Κομμουνιστικό Κόμμα 10 και το PRG (Ριζοσπαστικό Κόμμα της Αριστεράς) 3.


Το Εθνικό Μέτωπο καταλαμβάνει 8 έδρες.


Υπάρχουν επίσης 5 τοπικοί βουλευτές, ένας οικολόγος, ένας βουλευτής της παράταξης Debout la France και ένας της άκρας δεξιάς.


Από τις 11 περιφέρειες του εξωτερικού, οι 10 αναμένεται να περιέλθουν στο REM και η ενδέκατη στο UDI, διαμορφώνοντας πλειοψηφία 351 εδρών έναντι 577 για το του Εμανουέλ Μακρόν.


Στο 57% η αποχή


Συνολικά, χωρίς τις περιφέρειες των Γάλλων του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, καταμετρήθηκαν 18.016.245 ψήφοι, επί 46.329.122 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Η αποχή διαμορφώθηκε στο 56,83%.


Πηγή: naftemporiki.gr


Mε αποχή-ρεκόρ, ο Μακρόν ετοιμάζεται να σαρώσει την Εθνοσυνέλευση

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X