Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Μπακαλιάρος πλακί
Μπακαλιάρος πλακί thumbnail

Μπακαλιάρος πλακί

Υλικά


1200g μπακαλιάρος παστός κομμένος σε χοντρά κομμάτια


300g ντομάτες ολόκληρες σε βάζο


100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο


100ml τσίπουρο με γλυκάνισο


500g πατάτες κομμένες σε ροδέλες


αλάτι


πιπέρι μαύρο τριμμένο


1L νερό


μαϊντανός                  


Εκτέλεση


Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του.


Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν το μαγείρεμα στραγγίστε τον καλά.


Βάλτε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο να κάψει.


Ρίξτε τις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα και τον μπακαλιάρο.


Σβήστε με το τσίπουρο και αφήστε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε το περίπου 20 λεπτά.


Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10.


Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο.


ΠΗΓΗ http://www.gourmed.gr


 


Δοκιμάστε ακόμα:


Μπακαλιάρος με πράσα και σέλινα αβγολέμονο


Μπακαλιάρος ποσέ με λευκή sauce και λαχανικά βουτύρου 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X