Είμαι εκπαιδευτικός, 50 ετών, και πολύτεκνη: Δικαιούμαι σύνταξη; thumbnail
Είμαι εκπαιδευτικός, 50 ετών, και πολύτεκνη: Δικαιούμαι σύνταξη;

Είμαι εκπαιδευτικός, 50 ετών, και πολύτεκνη: Δικαιούμαι σύνταξη;

 


Ο εργατολόγος Λεωνίδας Παππάς απαντά στα ερωτήματά σας


Αποτέλεσμα εικόνας για λεωνίδας παππάς εργατολόγος
ΧΡΗΣΤΟΣ : Σας ευχαριστούμε για το βήμα που δινετε στον κόσμο ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ 1961 ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ Η 35ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια.


ΚΑΛΛΙΟΠΗ : Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω αν δεν ενοχλω βασικα τα 754 μεικτο ποσο συνταξης στα καθαρα ποσο ειναι και ακομα το οικογενειακο επιδομα μεχρι να κοπει τελειως θα ειναι εκτος του ποσου που θα μου πειτε η μαζι με αυτο ευχαριστω πολυ καλο σας μεσημερι. και κατι ακομα το επικουρικο ποσο θα βγει με 7500 ενσημα και 255 χρονια εργασιας να σας ανακοινωσω επισης οτι βγηκα με ανηλικο στα 505 ειμαι μητερα και εργαζομουν στο ΟΑΚΑ τα τελευταια 21 χρονια πριν την συνταξη μου ευχαριστω πολυ και παλι καλο σας μεσημερι ευχομαι.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γύρω στα 680€. Για τα ίδια χρόνια θα πάρετε και επικουρικό.


Βασιλική : Καλησπέρα σας Είμαι εκπαιδευτικός 50 ετών Έχω συμπληρώσει 20 έτη υπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο χωρίς τα πλασματικά έτη που είναι άλλα 5 Είμαι πολύτεκνη 4 παιδιά μεταξύ των οποίων 2 ανάπηρα τέκνα με 80 αναπηρία το καθένα Δικαιούμαι σύνταξη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σύνταξη το νωρίτερο στα 62 ως νέα ασφαλισμένη.


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ : ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ. ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ. ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΙΟΙΣΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα ζητήσετε από το ΙΚΑ να προβεί σε τακτοποίηση και το εκπρόθεσμο ή μη θα κριθεί από την ΤΔΕ. Τα λεφτά μόνο με αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια θα τα πάρετε.


Δημητρης : Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που αφορά το δικαίωμα επαναπρόσληψης στο δημόσιο Αυτήν την περίοδο είμαι δόκιμος δ υπάλληλος σε μια υπηρεσία έχω κλείσει 6 μήνες αλλά επειδή έχω μεράκι με την τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλω να ξέρω εάν πριν κλείσω 2ετία κ γίνω μόνιμος βγει μια προκήρυξη εκπαιδευτικού προσωπικού μόνιμου και με επιλέξουν θα μπορέσω να παραιτηθώ κ να επαναπροσληφθώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να έχω κάποιο νομικό κώλυμα Θα μπορέσω να παραιτηθώ πριν την νέα πρόσληψη Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά, έχετε το σχετικό δικαίωμα.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ : Είμαι γεννημένος 01/09/1960 με ένταξη στην εργασία τον Μάρτιο του 1976 στο ΙΚΑ.'Εχω υπηρετήσει στον στρατό δύο έτη και τρία έτη ήμουν άνεργος,επιδοτούμενος το πρώτο έτος από τον ΟΑΕΔ.Εργάζομαι έως και σήμερα και έχω 10067 ένσημα,χωρίς πλασματικά έτη.Επίσης έχω δύο ενήλικα τέκνα.Θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να πάρω μειωμένη σύνταξη και πότε πλήρη;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μειωμένη στα 62 ή πλήρη στα 67. Εναλλακτικά πλήρη στα 62 με 40 χρόνια.


Ελπιδα : Ο άντρας μου είναι 58 χρονών οικοδόμος και άνεργος 5 χρόνια εγώ είμαι με αναπηρία 78 30 χρόνια περνώ επίδομα από την πρόνοια και θα ήθελα να μου πείτε εάν μπορεί να κάνει τα χαρτιά νωρίτερα να βγει στην σύνταξη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στα 60, εκτός εάν έχει πάνω από 7.500 ένσημα από το 2015. Μόνο έτσι μπορεί να βγει σε σύνταξη λόγω αναπηρίας συζύγου.


Γρηγόρης : Μετα απο 11 χρόνια συνταξιοδότησης ξαφνικά μου είπαν ότι έχω πρόβλημα με κάποια ενσημα πριν το80 τι γίνεται και τι πρέπει να κάνω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πρέπει να μας πείτε τι είδους πρόβλημα υπάρχει.


ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ : Είμαι νοσηλεύτρια με βαρέα και ανθυγιεινά στον ιδιωτικό τομέα γεννημένη το 1970 και ασφαλισμένη από το 1991 με παιδί ανήλικο το 2010 και το 2012 Σήμερα έχω 26 συνεχή έτη ασφάλισης στο σύνολό τους όλα βαρέα και ανθυγιεινά Με δεδομένο ότι θα συνεχίσω να έχω τα ένσημά μου πότε μπορώ να καταθέσω για πλήρη συνταξιοδότηση και πότε για πρόωρη Σας ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στα 55, εκτός εάν αλλάξει το ασφαλιστικό.


Εμμανουήλ : Καλημέρα σας Είμαι απόστρατος της ΠΑ και κατόπιν ερώτησής μου στο ΓΛΚ ενημερώθηκα ότι η περικοπή της σύνταξης κατά 60 σε περίπτωση εργασίας μου πραγματοποιείται ανεξάρτητα από τα ημερομίσθια απασχόλησης συνθήκη σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα του Νόμου όπου αναφέρετε ρητα 1 μειωμένες σε ποσοστό 60 για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα Είναι νόμιμη αυτή η περικοπή και αν όχι ποιές ενέργειες μπορώ να κάνω Σας ευχαριστώ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μέχρι να κριθεί παράνομη ή αντισυνταγματική από τα αρμόδια δικαστήρια, θεωρείται νόμιμη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : Γειά σας Είμαι 52 ετών γεννηθείς 08081965 Εργάζομαι σε Δήμο ως υπάλληλος 17 έτη Έχω 4 έτη και 7 μήνες στον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ Έχω 303 ημερομίσθια στο ΙΚΑ Έχω 14 βαρέα ένσημα στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ το 1979 Μπορείτε να μου πείτε πότε μπορώ να πάρω ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ δεδομένου ότι α ο μικρότερος από τους δυο ιούς μου γίνεται 18 ετών στις 02072027 β ότι έχω 4 έτη σπουδών 17 μήνες στρατού Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στα 62 με 40 χρόνια, δεν μπορείτε νωρίτερα.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X