Είμαι άλλος άνθρωπος στη δουλειά και άλλος στο σπίτι thumbnail

Η Πηνελόπη

Είμαι άλλος άνθρωπος στη δουλειά και άλλος στο σπίτι

Η αναγνώστρια ρωτά:


Δεν χαμογελάω ποτέ και πάντα είναι σοβαρή, ιδιαίτερα στην δουλειά. Από την άλλη, στην προσωπική μου ζωή γελάω συνεχώς. Τι μπορεί να δείχνει αυτό για μένα;


Απαντά η Δρ. Ναταλία Κουτρούλη, Msc, Ψυχολόγος Υγείας, με Εκπαίδευση Στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία Και Τη Συμβουλευτική, Διευθύντρια Στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας Και Συμβουλευτικής


Αγαπητή αναγνώστρια,


Προφανώς οι συνθήκες στο εργασιακό σας περιβάλλον ή οι αντιλήψεις σας σχετικά με την εικόνα που πρέπει να διατηρείτε κατά την εργασία σας σάς επηρεάζουν σημαντικά και αυτό αποτυπώνεται στην έκφρασή σας. Πολλές φορές για παράδειγμα θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί στον εργασιακό μας χώρο, για να πιστεύουν οι συνάδελφοί μας ότι είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και ότι είμαστε υπεύθυνοι, ώριμοι και αποδοτικοί. Για να πετύχουμε αυτόν το στόχο, δεν χαμογελάμε, δεν μοιραζόμαστε αστεία ή προσέχουμε πολύ τις εκφράσεις μας. Άλλες φορές πάλι, εάν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να μην έχουμε διάθεση, να είμαστε κουρασμένοι ή πιεσμένοι και ως εκ τούτου να φαινόμαστε ανέκφραστοι, σφιγμένοι ή αγέλαστοι.


Καλό θα ήταν, επομένως, να παρατηρήσετε πότε αλλάζει η έκφρασή σας και πώς αισθάνεστε στην εργασία σας. Εφόσον εντοπίσετε για ποιο λόγο δεν χαμογελάτε ποτέ και είστε πάντα σοβαρή στη δουλειά, θα χρειαστεί να σκεφτείτε τι θα σας έκανε καλό και με ποιο τρόπο θα νιώθατε πιο ανάλαφρη στη δουλειά σας, χωρίς να χάσετε τον στόχο της επίτευξης του εργασιακού σας φόρτου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε μικρά διαλείμματα με συναδέλφους που εμπιστεύεστε και με τους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε ή να αστειευτείτε. 


Φωτογραφία: https://i.ytimg.com via youtube

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X