Απίστευτο αλαλούμ και ταλαιπωρία με τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα Ι.Χ. thumbnail

Απίστευτο αλαλούμ και ταλαιπωρία με τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα Ι.Χ.

Πάνω από 350.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν αποσύρει, έχουν πωλήσει ή έχουν απολέσει τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό καλούνται ξαφνικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) να καταβάλουν πρόστιμα 250 ευρώ έκαστος, καθώς θεωρούνται ότι κατέχουν ανασφάλιστα οχήματα!


Πρόκειται για ένα απίστευτο αλαλούμ, το οποίο έχει προκληθεί εξαιτίας της ανικανότητας συντονισμού και συνεργασίας των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τις ασφαλιστικές εταιρίες.


Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους παραλήπτες των ειδοποιητηρίων είναι μεγάλη. Για να αποφύγουν την άδικη χρέωσή τους με τα πρόστιμα θα πρέπει να συγκεντρώσουν διάφορα δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί και να τα έχουν χάσει ή να τα έχουν πετάξει, για να αποδείξουν στις αρμόδιες ΔΟΥ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών ότι δεν κατέχουν ή δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα φερόμενα ως «ανασφάλιστα» οχήματά τους.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, ειδοποιητήρια για την επιβολή προστίμου 250 ευρώ έχουν λάβει πάνω από 350.000 φορολογούμενοι οι οποίοι:  • Έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους καταθέτοντας στις ΔΟΥ τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τα έχουν αποσύρει σε Κέντρα Ανακύκλωσης.

  • Δεν κατέχουν τα οχήματα διότι τους τα έχουν κατάσχει ή κλέψει.

  • Έχουν πωλήσει τα οχήματά τους εδώ και αρκετό καιρό.

  • Ασφάλισαν τα οχήματά τους στις 6 Ιουνίου, λίγα λεπτά ή λίγες ώρες αφότου διενεργήθηκε η διασταύρωση.

  • Έχουν μεταβιβάσει τα οχήματά τους μετά τις 6 Ιουνίου, αλλά η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί.

  • Ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και κυκλοφορούν με το αυτοκίνητά τους ασφαλισμένα εκτός ελληνικών συνόρων.


Όσοι έχουν λάβει αδίκως ειδοποιητήρια, θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία για να απαλλαγούν από τα πρόστιμα, καθώς θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στις αρμόδιες ΔΟΥ είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να σβηστούν από το μητρώο των ανασφάλιστων, προσκομίζοντας τα αναγκαία αποδεικτικά έγγραφα, τα οποία ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις είναι δυσεύρετα.


Πηγή: eleftherostypos.gr


Αλαλούμ από τα λάθος ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα ΙΧ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X