Χοιρινό λεμονάτο και κουρκουμάτο

<p><strong>Τα υλικά μας</strong> </p>
<p>(για 4-6  άτομα)</p>
<ul>
<li><em></em>1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους</li>
<li><em></em>2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση</li>
<li><em></em>2 μέτρια καρότα ολόκληρα</li>
<li><em></em>3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες</li>
<li><em></em>1 κρασοπότηρο λευκό κρασί</li>
<li><em></em>1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη</li>
<li><em></em>1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά</li>
<li><em></em>2 μπαχάρια</li>
<li><em></em>2 φύλλα δάφνης</li>
<li><em></em>Χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα (1/2 κούπα)</li>
<li><em></em>5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</li>
<li><em></em>Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)</li>
<li><em></em>Αλάτι</li>
<li><em></em>Πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα  τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Τσιγαρίσουμε για 2-3 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά.</li>
<li>Αφού έχουμε σφραγίσει το χοιρινό μας τσιγαρίζοντας το, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί.</li>
<li>Προσθέτουμε τον κουρκουμά και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλοτέρο σημείο που μπορούμε να πετύχουμε βρασμό με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.</li>
<li>Σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.</li>
<li>Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, η ακόμα και ζυμαρικά αν είμαστε μακαρονάδες.</li>
</ol>
<p>ΠΗΓΗ <a href="https://lovefood.gr">https://lovefood.gr</a></p>
<p>Δοκιμάστε ακόμα:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/159532/xoirino-me-selinorizes-aygolemono" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Χοιρινό με σελινόριζες αυγολέμονο</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/162615/glykoksino-xoirino-me-anana" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα