Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το υπ. Εργασίας θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ για απλήρωτους εργαζομένους
Το υπ. Εργασίας θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ για απλήρωτους εργαζομένους thumbnail

Το υπ. Εργασίας θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ για απλήρωτους εργαζομένους

Μια σειρά τολμηρών πρωτοβουλιών πρόκειται να αναπτύξει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα, μεγάλων κοινωνικών ομάδων.


Στην κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερη σημασία αποκτάει η εξαγγελία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για τους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.


Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις καθυστερούν τα δεδουλευμένα για πολλούς μήνες.


Επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αδυνατούν να καταβάλουν έστω και έναντι των οφειλομένων, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι παρότι δεν θεωρούνται άνεργοι δεν πληρώνονται.


Πρόκειται για τους λεγόμενους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ τα δεδουλευμένα, γιατί οι εργοδότες τους βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική αδυναμία.


Το υπουργείο Εργασίας θα διαθέσει εκατό εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει οικονομικά τους 46.000 εγκλωβισμένους εργαζομένους που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.


Βέβαια ο αριθμός των εργαζομένων που δεν πληρώνονται είναι πολλαπλάσιος και γι΄ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταγράψουν λεπτομερώς όλες τις περιπτώσεις κατά εταιρεία.


Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για στροφή στην κοινωνία η κυβέρνηση αναμένεται να εντάξει νέες κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, στο κοινωνικό επίδομα.


Για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης μια σειρά από τολμηρές δράσεις που θα αφορούν την εργατική κατοικία και την επιδότηση μέσω προγραμμάτων των θέσεων εργασίας για νέους.


Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, οι δράσεις των αρμοδίων υπουργείων, πρόκειται να επιταχυνθούν. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον ανασχηματισμό οι υπουργοί θα κριθούν από το έργο, το οποίο θα παράξουν.


Το Μαξίμου έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις, προειδοποιώντας ότι η κρίση του πρωθυπουργού, θα είναι αυστηρή.


Ήδη ο αρμόδιος υπουργός για το συντονισμό της κυβέρνησης, Χ. Βερναρδάκης, παρακολουθεί από κοντά τις επιδόσεις των υπουργών, δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, ανάπτυξης και επενδύσεων.


Η υλοποίηση των δράσεων για τους οικονομικά αδύνατους, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.


Η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία.


Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης τα προβλήματα της καθημερινότητας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και η μάχη επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας και την ενίσχυση των κοινωνικών εκείνων στρωμάτων, που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.


Πηγή: kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X