Να προσπαθήσω να τον κερδίσω ξανά ή να προχωρήσω; thumbnail

Η Αθηνά

Να προσπαθήσω να τον κερδίσω ξανά ή να προχωρήσω;

Η αναγνώστρια ρωτά:


Είχα μια σχέση 3 χρόνια. Αυτό που νιώθαμε ήταν αληθινό. Λόγω δουλειάς το καλοκαίρι εκείνος έπρεπε να βρίσκεται αλλού και ενώ πέρυσι τα καταφέραμε, φέτος κάτι πήγε στραβά. Αρχικά χωρίσαμε, αλλά λίγες μέρες μετά τα ξαναβρήκαμε. Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ. Μου είπε πως προσπάθησε, αλλά φοβάται ότι αυτό που είχαμε χάνεται. Τον ρώτησα αν μπορώ να βασιστώ σε αυτόν, αλλά θεωρεί ότι όταν χωρίζεις δεν πρέπει να κρατάς επαφές. Ξέρω πως δε θα πάψω να τον αγαπώ. Δεν έχω καμία κακή ανάμνηση από εκείνον. Να τον συναντήσω, ώστε να μη μετανιώσω για κάτι που δεν έκανα;


Απαντά η Ναταλία Κουτρούλη, MSc, ψυχολόγος υγείας, με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική, διευθύντρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.


Αγαπητή αναγνώστρια,


Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνουμε ότι οι απαντήσεις, που αναζητάτε, στα ερωτήματα που θέτετε σε εμάς (αλλά και στον εαυτό σας), στην ουσία βρίσκονται μέσα σας. Αυτό που χρειάζεστε δεν είναι καθοδήγηση, αλλά ένας εσωτερικός διάλογος. Αναλογιστείτε την πορεία που είχε η σχέσης σας αυτή. Στην περίπτωση που κρίνετε και αποφασίσετε ότι αυτό που επιθυμείτε είναι η επανασύνδεση, τότε θα χρειαστεί να κάνετε προσπάθειες προσέγγισης. Εάν από την άλλη πλευρά, καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η σχέση αυτή έκανε τον κύκλο της, κρατήστε τις καλές αναμνήσεις που μοιραστήκατε με το φίλο σας. Ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του και με το πέρασμά του θα είστε έτοιμη για το επόμενο βήμα.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X