"Απομάκρυνα αυτόν που θέλω και έμεινα στη συνήθεια" thumbnail

Η Κατερίνα

"Απομάκρυνα αυτόν που θέλω και έμεινα στη συνήθεια"

Η αναγνώστρια ρωτά:


Είμαι σε μια σχέση 7 Χρόνια. Δεν περνάω καλά, αλλά η συνήθεια με κρατάει και το ότι έχω δεθεί με την οικογένεια του. Εγώ έχω χάσει τον πατέρα μου από τα 17 και δεν τα πήγαιναν καλά με τη μαμά μου. Καταπιέζομαι πολύ. Πριν ενάμιση χρόνο η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και του ζήτησα να χωρίσουμε. Δεν το δεχόταν, έκλαιγε, ερχόταν να με βρει κι εγώ γύριζα. Γνώρισα κάποιον που ταιριάζουμε πολύ. Του το είπα, αλλά πάλι με διεκδικούσε. Απομάκρυνα αυτόν που θέλω και έμεινα στη συνήθεια. Ο παλιός δε μου δίνει καμία σημασία πλέον, απλά με θέλει δίπλα του. Τι με κρατάει;


Απαντά o Νίκος Βαμβακάρης Ψυχοθεραπευτής -Σύμβουλος Ψυχικής υγείας,  M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας


Αγαπητή αναγνώστρια,


Αυτό που έχετε να κάνετε αρχικά είναι να παρατηρήσετε τις ίδιες σας τις σκέψεις, καθώς πολλές φορές αυτές σας οδηγούν στο παρελθόν, ενώ εσείς βρίσκεστε στο παρόν. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε για ποιον λόγο κάθε στιγμή στη ζωή σας κάνετε κάποια επιλογή. Εάν παρατηρήσετε ότι επιλογή σας γίνεται είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, αυτό σίγουρα δεν είναι ένας καλός οδηγός για την εξέλιξη σας σε προσωπικό επίπεδο. Είναι, επομένως, στο χέρι σας να αναγνωρίσετε ποιες σκέψεις βρίσκονται πίσω από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία μας περιγράψατε, και αυτές με τη σειρά τους θα σας οδηγήσουν στη σωστή απόφαση για την επιλογή του συντρόφου που επιθυμείτε.


Φωτογραφία εξωφύλλου: http://www.heysigmund.com/ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X