Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Σπαγγέτι με σολομό και βότκα
Σπαγγέτι με σολομό και βότκα thumbnail

Σπαγγέτι με σολομό και βότκα

Υλικά 


500γρ. σπαγγέτι


250γρ. φρέσκο σολωμό χωρίς δέρμα και κόκκαλα


2κ.σ. ελαιόλαδο


50ml. βότκα


250ml. κρέμα γάλακτος


2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα


½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο


100γρ. τυρί κρέμα


Ξύσμα από 2 λάιμ


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.


2Κόβουμε το σολωμό σε πλάγιες λεπτές φέτες πάχους 2εκ.


3Καίμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σολωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.


4Ρίχνουμε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


5Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λαίμ. Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.


ΠΗΓΗ https://www.giorgostsoulis.com


Δοκιμάστε επίσης:


Σπαγγέτι µε πέστο από βασιλικό


Σπαγγέτι με μανιτάρια και τυρί κρέμα

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X