Το παγωμένο βλάπτει τα δόντια μας; thumbnail

Η ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Δρα ζημιογόνα τόσο στα φυσικά όσο και στα τεχνητά μας δόντια (στεφάνες – γέφυρες). Η εναλλαγή αυτή συνεπάγεται την διαστολή και εν συνεχεία την συστολή της αδαμαντίνης (σμάλτου του δοντιού) και της κεραμικής μάζας (πορσελάνης) των προσθετικών εργασιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών και τελικά καταγμάτων στις επιφάνειες αυτών.....

Το παγωμένο βλάπτει τα δόντια μας;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Ταλαιπωρούνται περισσότερο τα δόντια μας το καλοκαίρι από την απότομη εναλλαγή: ζεστού – κρύου; και αν ναι τι πρέπει να προσέχουμε για να μην έχουμε προβλήματα;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Χειρουργός Οδοντίατρος D.D.S. Γεωργία Ι. ΚόκκορηΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απότομη εναλλαγή ζεστού – κρύου κατά τη λήψη τροφής ή ποτού δρα ζημιογόνα τόσο στα φυσικά όσο και στα τεχνητά μας δόντια (στεφάνες – γέφυρες).


Η εναλλαγή αυτή συνεπάγεται την διαστολή και εν συνεχεία την συστολή της αδαμαντίνης (σμάλτου του δοντιού) και της κεραμικής μάζας (πορσελάνης) των προσθετικών εργασιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών και τελικά καταγμάτων στις επιφάνειες αυτών. 


Για να προστατέψετε τα δόντια σας από επιπτώσεις αποφεύγετε το συνδυασμό κρύου – ζεστού. 


Για παράδειγμα η ελληνική συνήθεια του ζεστού παραδοσιακού καφέ που συνοδεύεται από ένα ποτήρι παγωμένο νερό είναι εντελώς καταστροφική για τα δόντια μας!  
 


Γεωργία Ι. Κόκκορη D.D.S. 
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X