Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
Τι συζήτησαν Τσίπρας - Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής thumbnail

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για πολύ καλό αποτέλεσμα, με τον έλληνα πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον γάλλο πρόεδρο για τη στήριξή του. «Δεν τελειώσαμε, ακόμη, άλλα άνοιξε ο δρόμος», φέρεται να είπε ο κ. Μακρόν, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι «πράγματι, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού με προσεκτικά βήματα».


Κατά τον διάλογο που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση του να επισκεφθεί την Ελλάδα, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι θα είναι σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή στιγμή για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


«Οι προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν τη σφραγίδα τους στην Ευρώπη»


Την άποψη ότι «η διάκριση αριστεράς- δεξιάς παραμένει η κυριαρχεί πολιτική διαφοροποίηση στην Ευρώπη» διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος δήλωσε ότι « το αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο το βεβαιώνει».


Όπως είπε κατά την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας: « Η ήττα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα. Ωστόσο κάνουν λάθος όσοι υπολογίζουν στη διαρκή ηγεμονία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, γιατί αυτή αποτέλεσε την αιτία της γέννησης και όχι της ήττας του αντιευρωπαϊσμού».


Στο σημείο αυτό, τόνισε, ότι «χρειαζόμαστε πολιτικά αποτελέσματα για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης. Ισχυρές δεσμεύσεις και πράξη. Να δοθεί τέλος στις εξαιρέσεις, όπως συνέβη με την περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα», καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν την σφραγίδα τους στην συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπη.


Πηγή: kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X