Η γυναίκα μου είχε μια διαταραχή πανικού με ταχυκαρδίες. Τι πρέπει να κάνουμε;  thumbnail

Ο Παναγιώτης

Η γυναίκα μου είχε μια διαταραχή πανικού με ταχυκαρδίες. Τι πρέπει να κάνουμε;

Ο αναγνώστης ρωτά:


Η γυναίκα μου είχε μια διαταραχή πανικού με ταχυκαρδίες. Πήγαμε στο γιατρό μας και διέγνωσε περιστασιακή έκρηξη πανικού. Τι πρέπει να κάνουμε; Η γυναίκα μου περνάει κλιμακτήριο.


Απαντά ο Γρηγόρης Σίμος, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής


Αγαπητέ αναγνώστη,


Ένα επεισόδιο πανικού για πρώτη φορά σε ένα άτομο 51 ετών απαιτεί μια καλή παθολογική διερεύνηση. Εφόσον τη σύζυγο σας την είδε ο οικογενειακός σας γιατρός και είπε ότι αυτό που έπαθε ήταν ένα επεισόδιο πανικού, μάλλον είναι ένα επεισόδιο πανικού ψυχικής αιτιολογίας. 


Ένα επεισόδιο μπορεί να το ακολουθήσουν πολλά άλλα επεισόδια ή να είναι το μοναδικό. Αυτό θα το ξέρετε με την πάροδο των ημερών και των εβδομάδων. Αν η σύζυγος σας είναι αναστατωμένη και ανησυχεί πολύ με την πιθανότητα να πάθει και άλλα τέτοια επεισόδια, τότε είναι καλό να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου ειδικού. Αναζητείστε βοήθεια σε έναν ικανό και έμπειρο ψυχίατρο ή κλινικό ψυχολόγο, για τη διάγνωση της κατάστασης και την πιθανή αντιμετώπιση. Η Διαταραχή Πανικού (κυρίως με τη μορφή επαναλαμβανόμενων επεισοδίων πανικού) αντιμετωπίζεται καλύτερα με τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ή την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.


Φωτογραφία: https://themighty.com 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X