Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το υπ. Τουρισμού απαντά για τα γυρίσματα του «Μamma Mia 2»: Δεν μας έχει γίνει καμία πρόταση
Το υπ. Τουρισμού απαντά για τα γυρίσματα του «Μamma Mia 2»: Δεν μας έχει γίνει καμία πρόταση thumbnail

Το υπ. Τουρισμού απαντά για τα γυρίσματα του «Μamma Mia 2»: Δεν μας έχει γίνει καμία πρόταση

Ανακοίνωση για το σικούελ της διάσημης ταινίας «Μamma Mia» εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τα γυρίσματα του φιλμ να μην λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, αλλά στην Κροατία, εξαιτίας ολιγωρίας των αρμόδιων φορέων.


Το υπ. Τουρισμό, με ανακοίνωσή, του διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες κάνοντας λόγο για «παραπλανητικά δημοσιεύματα» και «ανυπόστατες πληροφορίες».


Αναλυτικότερα, δημοσιεύματα σε ελληνικά sites έκαναν λόγο για προσπάθεια προσέγγισης των αρμόδιων φορέων από τους παραγωγούς οι οποίοι ζήτησαν φοροαπαλλαγές και κίνητρα. Επιπλέον, όπως σημειωνόταν, η Ελλάδα δεν διαθέτει Film Comission Office, ούτε νόμο για φοροεκπτώσεις/φοροεπιστροφές.


Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα, οι ξένοι παραγωγοί έλαβαν την απόφαση να κάνουν τα γυρίσματα στην Κροατία. Το θέμα, μάλιστα, κινητοποίησε και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έστειλε επιστολή στο υπ. Τουρισμού και επικαλούμενος τα παραπάνω, έκανε λόγο για διαφυγόντα κέρδη.


Υπ. Τουρισμού: Δεν έχει γίνει ποτέ πρόταση για την ταινία


«Ουδέποτε έχει γίνει οποιαδήποτε προσέγγιση για την εν λόγω ταινία» απαντά τώρα το υπ. Τουρισμού, υπογραμμίζοντας επιπλέον πως δεν είναι θέμα δικής του αρμοδιότητας, αλλά του υπ. Πολιτισμού μιας και πρόκειται για ταινία.


Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπήρξε επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο οποίο ανήκει το Hellenic Film Commission από όπου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχει κατατεθεί ποτέ αίτημα ή πρόταση σχετική με την εν λόγω ταινία.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού αναφέρει:


«Με αφορμή τη σύγχυση που έχουν δημιουργήσει δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις  σχετικά με την ταινία  Mamma Mia 2 και την επιλογή άλλων χωρών για την πραγματοποίηση γυρισμάτων,  το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:


1. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι αρμόδιο.


2. Κατόπιν επικοινωνίας με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο οποίο ανήκει το Hellenic Film Commission και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε είχε γίνει οποιαδήποτε προσέγγιση ή επικοινωνία και ουδέποτε είχε κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα οποιοδήποτε αίτημα ή πρόταση  σχετική με την εν λόγω ταινία.


Πρόκειται επομένως για ανυπόστατες και ανεπίσημες πληροφορίες, που αρχικά εμφανίστηκαν σε μεμονωμένη ιστοσελίδα και έχουν αναπαραχθεί χωρίς να έχουν διασταυρωθεί, συνδέοντας άστοχα και λανθασμένα κατά την αναπαραγωγή τους το Υπουργείο Τουρισμού.


Για τα γενικότερα θέματα που αφορούν το Hellenic Film Commission και τις ενέργειες που γίνονται για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει κατ’ επανάληψιν  σε σχετικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου το τελευταίο διάστημα».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X